De la suprasolicitare la lipsa de somn, nutriționistul Jess Hillard dezvăluie motivele și semnele care ar putea suferi sănătatea ta mintală
Pe măsură ce costul vieții crește, la fel crește și volumul nostru de muncă și nivelul de stres, care poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre mintale.
Întrucât mulți se concentrează pe creșterea volumului de muncă pentru a satisface cerințele și presiunile în creștere ale economiei, preocupările legate de sănătate au crescut semnificativ.
Înainte de Ziua Mondială a Sănătății Mintale din 10 octombrie, Healthista a vorbit cu Jess Hillard, nutriționist la brandul principal de nutriție sportivă Warrior, care dezvăluie semnele surprinzătoare care ar putea contribui la o sănătate mintală precară.
# 1 Program de lucru mai lung
Pentru a compensa creșterea costului vieții, mulți își asumă locuri de muncă suplimentare și lucrează mai multe ore. Aceste ore lungi de lucru pot agrava în mod semnificativ anxietatea, depresia și, în cele din urmă, epuizarea.
Simptomele suprasolicitarii pot include fluctuații de greutate, oboseală constantă, lipsă de somn și senzații frecvente de epuizare, toate acestea conducând la un sistem imunitar slăbit.
cei care muncesc prea mult au un risc mai mare de boli cardiovasculare
Problemele de sănătate care coincid cu suprasolicitarea sunt larg răspândite și pot escalada rapid în probleme grave. Studiile au arătat că cei care lucrează între 55 și mai mult de 65 de ore pe săptămână au o sănătate mintală semnificativ mai proastă decât cei care lucrează mai puțin de 40 de ore pe săptămână.
Studiile au descoperit, de asemenea, că cei care muncesc prea mult sunt expuși unui risc mai mare de boli cardiovasculare (de exemplu, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială). Acest lucru se datorează în principal obiceiurilor alimentare, stresului, dependenței de alcool, lipsei de somn și activității fizice, toate acestea putând fi declanșate de stresul de suprasolicitare.
Pentru a ne ajuta să ne controlăm sănătatea generală și să evităm posibila epuizare, ar trebui să ne limităm orele de lucru la aproximativ 40 de ore pe săptămână.
CITEȘTE MAI MULT: Cearcăne sub ochi? Acest tratament este răspunsul
# 2 Alegeri alimentare slabe
În afară de exagerarea când vine vorba de muncă, există o legătură puternică între ceea ce mâncăm și sănătatea noastră mintală. Dieta noastră joacă un rol important în bunăstarea noastră mentală. Acest lucru se datorează programelor și obiceiurilor noastre alimentare, precum și micro și macronutrienților din dietă.
O meta-analiză efectuată în zece țări diferite a arătat că o dietă care include un consum ridicat de fructe, legume, pește, cereale integrale, ulei de măsline și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi a fost asociată cu un risc redus de depresie.
Nu numai atât, dar cercetările au mai arătat că indivizii cu un aport mare de „alimente nesănătoase” (bogat în grăsimi saturate, sărac în fibre, puține fructe și legume), cu densitate mai mică de nutrienți, sunt asociați cu un volum mai mic al hipocampului stâng.
Aceasta este zona creierului legată de stres, depresie și boala Alzheimer. Motivele pentru care aceste alimente scad dimensiunea acestei zone a creierului nu sunt încă clare.
CITEȘTE MAI MULT: Stresul din cauza consumului de alimente reconfortante? Rupeți-vă obiceiurile alimentare nesănătoase cu aceste sfaturi simple
# 3 Deficiență de proteine
Aportul de proteine este adesea trecut cu vederea atunci când se identifică de ce sănătatea mintală a unei persoane ar putea suferi.
S-a demonstrat că aportul de proteine este legat de niveluri ridicate de dopamină, care controlează reglarea stării de spirit în creier. Proteina este alcătuită din aminoacizi care ajută organismul să reconstruiască fibrele musculare. Unii aminoacizi nu pot fi produși în mod natural de organism, așa că trebuie să îi suplimentăm cu alimente sau vitamine.
Proteina este alcătuită din aminoacizi care ajută organismul să reconstruiască fibrele musculare.
Dacă te străduiești să mănânci suficiente proteine, încearcă să încorporezi o gustare convenabilă, cu conținut scăzut de zahăr și bogat în proteine în dieta ta, cum ar fi batoanele Warrior CRUNCH sau Warrior RAW Flapjacks, care conțin până la 20 g de proteine din lapte de înaltă calitate și mai puțin de 3 g de zahăr pe baton.
# 4 Insomnie
Deși se simt adesea obosiți pe parcursul zilei, mulți oameni foarte stresați au dificultăți în a adormi sau în a adormi pe tot parcursul nopții, ceea ce poate avea un impact enorm asupra sănătății lor mintale.
Obținerea unei a doua explozii de energie chiar atunci când ar trebui să mergi la culcare este un semn clasic că glandele noastre suprarenale (care controlează răspunsul la stres) au probleme.
Hormonii de stres pot provoca hiperexcitare, perturbând echilibrul dintre somn și stare de veghe. Acest lucru creează un cerc vicios, deoarece situațiile stresante sunt mult mai greu de gestionat atunci când ești obosit, ceea ce duce la un stres suplimentar.
CITEȘTE MAI MULT: Nu poți dormi? Aceste 20 de alimente sănătoase ar putea fi leacul
# 5 Nu obțineți nutrienții potriviți
Un nutrient care afectează foarte mult sănătatea creierului, corespunzător sănătății mintale, este omega 3. Se găsește în alimente precum peștele gras, semințele de in, nucile și uleiul de măsline.
Semnalizarea celulară și structura membranelor celulare din creier sunt modificate de acizii grași omega-3 care pot acționa ca antidepresive.
niveluri ridicate de surse vegetale sub formă de semințe de in și uleiuri de măsline
Cercetările în acest domeniu sunt în creștere de-a lungul timpului și arată efecte pozitive prin utilizarea acizilor grași omega-3 pentru a ajuta la tratarea depresiei și a depresiei bipolare.
Trebuie remarcat faptul că dacă nu mănânci pește gras de două-trei ori pe săptămână sau consumi cantități mari de surse vegetale sub formă de semințe de in, ulei de măsline etc., poate fi util să suplimentezi sau, mai bine, să încerci să crește aportul de pește gras. aceste alimente întregi se găsesc mai des în dieta ta.
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu