Primăvara, alias sezonul febrei fânului, este aici, ceea ce înseamnă o mulțime de ochi roșii și nasuri care curg. Consilierul tehnic Bio-Kult Hannah Braye dezvăluie 5 moduri de a ajuta la reducerea simptomelor
În timp ce mare parte din populație salută sosirea primăverii, pentru cei care suferă de febra fânului poate fi o cu totul altă poveste.
Febra fânului (cunoscută și sub numele de rinită alergică sezonieră) este un răspuns imunitar asimetric la polenul inhalat eliberat de copacii, ierburile și florile locale.
Simptomele sale, cum ar fi strănutul, tusea, mâncărimea, ochii roșii și lăcrimați, nasul înfundat sau care curge, pierderea simțului mirosului, mâncărime, dureri de cap și oboseală pot fi inconfortabile și de impact semnificativ asupra calității vieții.
Iată 5 sfaturi pentru a preveni febra fânului să vă strice ziua…
# 1 Reduceți-vă expunerea la polen
Urmărirea numărului de polen din zona dvs. și, dacă este posibil, evitarea petrecerii multor timp în aer liber atunci când acestea sunt la maxim este probabil să reducă expunerea și iritația.
Menținerea ferestrelor și ușilor închise în zilele în care polenul este ridicat poate ajuta, de asemenea, utilizarea ventilatoarelor sau a aerului condiționat este, de asemenea, o idee bună pentru a rămâne rece.
Când ești afară, să faci un duș când ajungi acasă și mai ales înainte de culcare te va ajuta să elimini reziduurile de polen de pe piele, păr și căile nazale. De asemenea, poate ajuta la reducerea iritației din timpul nopții, ajutându-vă să obțineți un somn mai bun.
a face un duș când ajungi acasă și mai ales înainte de culcare va ajuta la îndepărtarea reziduurilor de polen de pe piele
În plus, încercați să irigați căile nazale o dată pe zi, folosind o soluție de neti-pot și soluție salină, pentru a îndepărta reziduurile de polen și pentru a ajuta la curățarea oricăror blocaje.
O analiză Cochrane din 2017 a concluzionat că irigarea nazală cu soluție salină poate avea efecte benefice la adulți și copii în ameliorarea simptomelor febrei fânului și este puțin probabil să fie asociată cu efecte adverse.
În mod similar, o meta-analiză recentă din 2019 a constatat că irigarea nazală a îmbunătățit semnificativ scorurile simptomelor nazale și a redus semnificativ utilizarea antihistaminicelor de salvare la copiii cu febra fânului.
# 2 Mănâncă mai multe alimente fermentate
Cercetări recente subliniază rolul important al microbiomului intestinal în afecțiunile alergice.
Este bine stabilit că microbiomul poate modula răspunsurile imune și că disbioza bacteriană (un dezechilibru al microbilor intestinali) este un factor de risc pentru boli inflamatorii, cum ar fi febra fânului.
Se crede că alimentele fermentate care conțin bacterii producătoare de acid lactic pot devia răspunsul imunitar de la un răspuns pro-alergic.
Consumul de iaurt viu poate reduce unele dintre simptomele clinice ale alergiei
Prin urmare, încorporarea regulată a alimentelor fermentate în mod tradițional, cum ar fi varza murată, kimchi, chefir, iaurt viu, miso și kombucha, care conțin bacterii vii în dietă, poate fi benefică.
De exemplu, studiile dietetice au sugerat că consumul pe termen lung de iaurt viu poate reduce unele dintre simptomele clinice ale alergiei la adulții cu febră fânului sau alergii nazale.
# 3 Luați un supliment probiotic
În plus, cercetările sugerează, de asemenea, că suplimentele cu bacterii vii, cum ar fi Bio-Kult Advanced Multi-Strain Formulation, care conține 14 tulpini diferite, ar putea aduce beneficii persoanelor care suferă de febra fânului (similar cu alimentele fermentate, prin interacțiunile cu sistemul imunitar, care modifică cursul natural) . a bolii alergice.
Un studiu publicat în 2019 a arătat că suplimentele cu bacterii vii multi-tulpini luate timp de opt săptămâni de cei care suferă de febra fânului au redus severitatea generală a simptomelor, frecvența utilizării medicamentelor și a îmbunătățit calitatea vieții.
poate fi și mai eficient atunci când este administrat într-o perioadă care duce până la sezonul febrei fânului ca măsură preventivă
Aceste rezultate sunt similare cu un studiu din 2017 care a constatat că suplimentarea cu o formulă de bacterii vii cu mai multe tulpini care conține specii de lactobacillus și bifidobacterie timp de opt săptămâni a ajutat la ameliorarea simptomelor febrei fânului și la îmbunătățirea calității vieții în timpul sezonului alergic la persoanele cu febră a fânului, posibil din cauza activitate crescută a celulelor care ajută la reglarea sistemului imunitar.
Deși efectele benefice ale suplimentării cu bacterii vii au fost demonstrate chiar și atunci când sunt începute la apogeul simptomelor alergice, se presupune că acestea pot fi și mai eficiente atunci când sunt luate într-o perioadă care precedă sezonul febra fânului ca măsură preventivă.
# 4 Încercați acupunctura
Dovezile tot mai mari susțin capacitatea acupuncturii de a ajuta la modularea sistemului imunitar, cu potențiale beneficii în cazurile de alergii.
O meta-analiză din 2015 sugerează că acupunctura poate fi o modalitate sigură și validă de a gestiona simptomele febrei fânului.
Analizând rezultatele a 13 studii, s-a constatat că, în comparație cu grupurile de control, grupul tratat cu acupunctură a avut o reducere semnificativă a simptomelor nazale, a scorurilor de medicație și a nivelurilor de anticorpi IgE, precum și o îmbunătățire semnificativă a calității vieții.
#5 Mănâncă mai multe alimente bogate în quercetină și vitamina C
Fitonutrientul quercetina este cunoscut pentru proprietățile sale antialergice și, prin urmare, este un adaos util în orice dietă antialergică.
Se crede că quercetina are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antihistaminice.
Principalele surse de hrană sunt legumele precum ceapa, usturoiul și broccoli, fructele precum merele, fructele de pădure și strugurii, anumite ierburi și ceaiul verde și negru.
quercetina, un fitonutrient cunoscut pentru proprietățile sale antialergice
Quercetina pare să funcționeze sinergic cu vitamina C, așa că este o idee bună să consumați multe alimente bogate în vitamina C, cum ar fi broccoli, kiwi, căpșuni, ardei și pătrunjel.
Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant care protejează celulele împotriva radicalilor liberi în timpul răspunsurilor alergice inflamatorii. Studiile au arătat că copiii cu aport crescut de vitamina C au avut mai puține simptome de febră a fânului.
Mai mult conținut Healthista:
4 moduri garantate în aceste retrageri de lux de wellness vă spun să vă relaxați
4 semne că starea ta proastă nu trebuie ignorată și ce te poate ajuta
Sinergia alimentară – 9 rețete sănătoase cu combinații de alimente garantate pentru a vă stimula sănătatea
Te-a descurajat Covid să ai copii? Acesta ar putea fi motivul
Ai grijă de tine: 6 elemente esențiale pentru auto-ingrijire pentru a fi mai fericit și mai sănătos
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu