Semne de avertizare ale alunițelor canceroase și ce trebuie făcut în privința lor

Care sunt semnele de avertizare ale alunitelor canceroase? Healthista a vorbit cu Laura Harker, asistentă principală de screening la Clinica MOLE, care dezvăluie semnele comune și ce trebuie făcut în privința lor. Cancerul de piele melanom este al cincilea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie. De fapt, se așteaptă ca ratele de incidență a melanomului cancerului de piele să crească cu 7% în Marea Britanie între 2014 și 2035, ajungând la 32 de cazuri la 100.000 de persoane până în 2035. Odată cu creșterea ratelor, este mai important ca niciodată să vă oferiți cele mai bune șanse posibile de a învinge cancerul de piele și acest lucru se poate face printr-un diagnostic precoce. există aproximativ 16.200 de cazuri noi de melanom în Marea Britanie în fiecare an De aceea, este vital să ne monitorizăm cât mai des posibil pentru orice modificări ale pielii noastre – mai ales că există […]

Semne de avertizare ale alunițelor canceroase și ce trebuie făcut în privința lor

Care sunt semnele de avertizare ale alunitelor canceroase? Healthista a vorbit cu Laura Harker, asistentă principală de screening la Clinica MOLE, care dezvăluie semnele comune și ce trebuie făcut în privința lor.

Cancerul de piele melanom este al cincilea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie.

De fapt, se așteaptă ca ratele de incidență a melanomului cancerului de piele să crească cu 7% în Marea Britanie între 2014 și 2035, ajungând la 32 de cazuri la 100.000 de persoane până în 2035.

Odată cu creșterea ratelor, este mai important ca niciodată să vă oferiți cele mai bune șanse posibile de a învinge cancerul de piele și acest lucru se poate face printr-un diagnostic precoce.

există aproximativ 16.200 de cazuri noi de melanom în Marea Britanie în fiecare an

De aceea, este vital să ne monitorizăm cât mai des posibil pentru orice modificări ale pielii noastre – mai ales că există aproximativ 16.200 de cazuri noi de melanom în Marea Britanie în fiecare an.

În prezent, peste 5 milioane de persoane sunt pe liste de așteptare pentru tratamentul spitalicesc NHS și 44 de cazuri noi de melanom cutanat sunt confirmate în fiecare zi în Marea Britanie.

Deși este mai frecventă odată cu vârsta, melanomul este de fapt disproporționat de mare la tineri.

Care sunt cauzele cancerului de piele?

Melanomul, cea mai gravă formă de cancer de piele, este cauzată de arsurile solare (dar nu exclusiv).

Potrivit Cancer Research UK, în Marea Britanie aproximativ 85 din 100 de melanoame (aproximativ 85%) sunt cauzate de prea multă radiație ultravioletă.

Când vine vorba de a dezvolta cancer de piele, unii oameni sunt expuși unui risc mai mare, cum ar fi cei cu piele de tip 1 – oameni care se ard mereu, nu se bronzează niciodată și au adesea părul roșu și pete întunecate.

De asemenea, cei cu ten de tip 2 – persoanele care în general ard și se bronzează prost, au pielea și părul deschis la culoare. Cei care au folosit anterior șezlonguri și/sau arsuri solare sunt, de asemenea, expuși unui risc mai mare.

aproximativ 85 din 100 de melanoame (aproximativ 85 la sută) sunt cauzate de prea multă radiație ultravioletă

În plus, puteți fi, de asemenea, expus unui risc dacă aveți mai mult de 100 de alunițe, antecedente personale sau familiale de melanom sau dacă aveți multe alunițe atipice și sunteți imunocompromis.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că, dacă nu te identifici cu niciuna dintre aceste categorii, nu trebuie să fii vigilent atunci când ieși la soare.

De fiecare dată când pielea noastră își schimbă culoarea, aceasta se datorează faptului că celulele corpului nostru se schimbă în încercarea de a ne proteja de razele UV dăunătoare ale soarelui.

Așa că, chiar dacă nu suferi de arsuri solare, pielea ta încă prezintă semne de deteriorare. Chiar dacă ai pielea mai închisă la culoare, ar trebui să fii conștient și că, chiar dacă pielea ta pare neafectată, pot apărea daune.

vedere-spate-a-o-femeie-cu-arsuri-de-soare-și-pistrui.jpg

Care sunt semnele cancerului de piele?

Un semn de avertizare cheie că o aluniță (sau o altă leziune a pielii) ar putea fi cancer de piele este atunci când o aluniță este vizibil nouă sau în schimbare.

Un alt semn de avertizare este atunci când o aluniță iese în evidență și arată diferit de alte alunițe; Aceasta este ceea ce numim „rățușa urâtă”.

O aluniță normală se schimbă atât de încet încât schimbarea nu ar trebui să fie foarte vizibilă, iar o aluniță normală arată de obicei asemănătoare cu cele din jur.

Toată lumea ar trebui să știe despre testul ABCDE pentru alunițe, deoarece este simplu de utilizat.

Semnele de avertizare sunt:

A pentru asimetrie – Căutați alunițe care au o formă asimetrică, unde o jumătate a aluniței este diferită de cealaltă.

B pentru neregularitate la frontieră – Alunița are o margine neregulată? Este festonat, neregulat sau prost definit?

C pentru diferențe de culoare și comparație – Alunița are două sau mai multe culori diferite și diferă de celelalte alunițe ale tale?

D pentru modificarea diametrului – Verificați diametrul aluniței pentru a vedea dacă este mai mare de 7 mm (aproximativ dimensiunea vârfului unui creion). Cu toate acestea, majoritatea cancerelor de piele încep de la o dimensiune mai mică și este important să se caute orice leziuni noi, schimbătoare sau neobișnuite, indiferent de dimensiunea lor.

EFG – totul ridicat, ferm și în creștere (creștere susținută) – Alunița crește sau își schimbă dimensiunea, forma sau culoarea? Alunița sau leziunea cutanată este ridicată, fermă la atingere și crește constant?

Dacă puteți răspunde „da” la oricare dintre întrebările de mai sus, ar fi înțelept și recomandabil ca alunița să fie examinată de medicul dumneavoastră de familie sau de un specialist în piele, cum ar fi Clinica MOLE.

Semnele-precoce ale alunițelor-canceroase și-ce-de-a face-împotriva-ele-alunițe.jpg

Diferite tipuri de alunițe:

Nevii melanocitari sunt alunițe pigmentate. Cuvântul „melanocitar” înseamnă că sunt formați din celule (melanocite) care produc pigmentul întunecat (melanina) care dă culoarea pielii.

Există trei tipuri principale de nevi melanocitari dobândiți:
  • Nevi melanocitari joncționali sunt plate și în general circulare. Culoarea lor este în general uniformă și variază de la maro mediu la maro închis.
  • Nevi melanocitari compuși sunt umflături maro ridicate, dintre care majoritatea sunt păroase. Unele au o suprafață ușor negru.
  • Nevi melanocitari intradermici sunt umflături înălțate, adesea păroase, asemănătoare cu nevii compuși, dar mai palide la culoare (adesea de culoarea pielii).

În copilărie, majoritatea alunițelor sunt de tip joncțional (plate și de obicei circulare). Mai târziu în viață, unii devin mai ruși și mai blăniți, iar alunițele de pe față se estompează adesea în timp.

Există mai multe alte tipuri de alunițe, mai puțin comune. Acestea includ:
  • Nevus albastru – o aluniță albastru închis inofensiv.
  • Halo nevus – o aluniță înconjurată de un inel palid (comparativ cu pielea) care poate dispărea treptat de la sine.
  • Nevi displazici sau atipici – acestea sunt în general multiple, de pigmentare și formă neregulate, și aparțin anumitor familii. Este mai probabil decât majoritatea alunițelor să se dezvolte în melanom, care este un cancer de piele.

Cât de des ar trebui să ne verificăm alunițele?

În unele familii există tendința de a avea mai multe alunițe. Arsurile solare sau expunerea excesivă la soare contribuie la formarea de noi alunițe, iar persoanele cu pielea deschisă sunt expuse unui risc mai mare.

Orice alunițe noi care apar la vârsta adultă trebuie monitorizate și verificate pentru a vedea dacă cresc sau se schimbă. Testul ABCDE este cea mai bună modalitate de a monitoriza alunițele și de a determina dacă trebuie să solicitați sfatul medicului dumneavoastră de familie.

pielea trebuie examinată în mod regulat pentru alunițe în creștere

Dacă aveți un număr mare de alunițe, pielea trebuie examinată în mod regulat pentru alunițe care cresc sau se schimbă.

Alunițele devin mai mari, forma lor (devine asimetrică cu o margine neregulată) sau culoarea lor este neuniformă cu diferite nuanțe de negru, maro sau roz?

De asemenea, dacă tinde să sângereze, să curgă sau să se coacă sau dacă o aluniță arată foarte diferit de alte alunițe de pe piele.

Semne-de-avertizare-de-alunițe-canceroase-și-ce-de-făcut-despre-ele-femeie-aluniță-cu-o-aluniță-sau-semne-de-naștere-.jpg

Cum putem preveni alunițele și cancerul de piele?

Protejați-vă pielea cu îmbrăcăminte adecvată, purtați o pălărie care vă protejează fața, gâtul și urechile și o pereche de ochelari de soare cu protecție UV. Alege îmbrăcăminte de protecție solară (cu țesătură de protecție solară permanentă, disponibilă pe scară largă pentru adulți și copii) dacă ai pielea deschisă sau multe alunițe.

Petreceți timp la umbră între 11:00 și 15:00 când vremea este frumoasă. Stai departe de soare înainte ca pielea ta să aibă timp să se înroșească sau să se ardă.

Atunci când alegeți protecție solară, căutați un SPF de înaltă protecție, cu spectru larg, care vă va proteja atât de UVB, cât și de UVA.

Aplicați suficientă protecție solară cu 15 până la 30 de minute înainte de a ieși la soare

Factorul de protecție solară (SPF) protejează împotriva razelor UVB care sunt responsabile pentru daunele imediate ale soarelui; arsuri solare. UVA este responsabil pentru daunele solare pe termen lung și pentru îmbătrânirea prematură. Se recomandă protecție UVA de 4 până la 5 stele.

Aplicați suficientă protecție solară cu 15 până la 30 de minute înainte de a ieși la soare și reaplicați la fiecare două ore și imediat după înot, uscare cu prosopul sau transpirație.

Cremele de protecție solară nu sunt o alternativă la îmbrăcăminte și umbră, ci oferă mai degrabă protecție suplimentară. Nicio protecție solară nu va oferi protecție 100%. Feriți bebelușii și copiii mici de lumina directă a soarelui.

Semnele-de-avertizare-alunițe-canceroase-și-ce-de-făcut-despre-ele-femeie-aplicare-cremă-solară-.jpg

Ce facem dacă vedem o aluniță care nu arată bine?

Dacă aveți îngrijorări cu privire la una sau mai multe alunițe, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră de familie cât mai curând posibil.

A cere unui membru al familiei sau unui prieten să vă examineze spatele și să faceți o fotografie este util pentru a monitoriza orice nou sau schimbare.

Care sunt următorii pași după ce vorbești cu medicul despre alunița ta?

Asociația Britanică a Dermatologilor recomandă să-i spuneți medicului dumneavoastră despre orice modificare a unei alunițe sau a unei zone a pielii.

Dacă medicul dumneavoastră de familie este îngrijorat de pielea dumneavoastră, vi se recomandă să consultați un dermatolog consultant – un expert în diagnosticarea cancerului de piele. Medicul dumneavoastră vă poate trimite gratuit prin NHS.

Mai mult conținut Healthista:

Cum să te protejezi de coronavirus acum că lucrurile au revenit la normal – un ghid de experți

7 tipuri de alunițe și ce anume să faci cu ele

„Clinica de îngrijire a pielii care mi-a ajutat să elimin acneea chistică”

Întrebări frecvente ale podelei pelvine – iată ce trebuie să știți

5 motive pentru care nu vezi rezultate din rutina ta de antrenament

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

„Sunt un om de știință în îngrijirea pielii – iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru pielea aflată la menopauză”

Frumuseţe 2 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt primele semne ale schimbărilor de îngrijire a pielii în timpul menopauzei? # 1 Găsiți o cremă hidratantă care funcționează! # 2 Optează pentru ingrediente blânde în loc de retinol # 3 Evitați curățările și scruburile dure # 4 Protejați-vă pielea de daunele solare Healthista a vorbit cu Marina Trani, om de știință în îngrijirea pielii și fondatoare Vive Skincare, care dezvăluie cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a ajuta pielea aflată la menopauză. Piele uscată, roșeață, sensibilitate… dacă credeai că problemele pielii sunt rezervate adolescenței, gândește-te din nou. De-a lungul vieții, pielea noastră este expusă în mod constant provocărilor precum razele UV, schimbările climatice, stresul oxidativ și poluarea aerului, toate acestea provocând niveluri scăzute de inflamație. O altă provocare cu care se confruntă pielea noastră sunt fluctuațiile hormonale, care pot dăuna aspectului general al pielii noastre. Mai ales când vine vorba de sarcină și […]

Tot ce trebuie să știi despre psoriazis

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt semnele și simptomele psoriazisului?Care sunt cauzele psoriazisului?Se poate trata psoriazisul? Psoriazisul afectează 1 din 50 de persoane – pielea solzoasă, iritată și inflamată poate duce la probleme de sănătate mintală și fizică. Dr. Alexis Granite îi spune lui Healthista tot ce trebuie să știm despre psoriazis Pentru cei care suferă de psoriazis, veți ști ce este și povara de a trăi cu el. Fulgi de piele solzoase, pruriginoase, inflamate, iritate care nu par să dispară niciodată, indiferent de ceea ce faci. Fiecare afecțiune a pielii este asociată cu diferiți factori genetici și de mediu și caracteristici clinice. Fundația Națională pentru Psoriazis afirmă: „O celulă normală a pielii se maturizează și cade de pe suprafața corpului în 28 până la 30 de zile. Cu toate acestea, pielea afectată de psoriazis durează doar trei până la patru zile pentru a se maturiza și a ieși la suprafață. În loc să […]

Oferă-ți pielii tale un pic de atenție primăvara aceasta la aceste 5 clinici de frumusețe din Londra

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsClinica de frumusețe numărul 1 din Londra Clinica Holland ParkLondon Beauty Clinic #2 The Body LabLondon Beauty Clinic #3 Remedi LondonLondon Beauty Clinic #4 Minalee London London Beauty Clinic #5 Effect Doctors cu South Kensington Members Club De la tratamente cu laser la terapie cu lumină, Ksenia Lavrentieva de la Healthista a trecut în revistă 5 clinici de frumusețe din Londra pentru a oferi pielii tale un pic de atenție în această primăvară. Pe măsură ce primăvara se apropie, pielea noastră uscată de iarnă are nevoie disperată de ceva TLC. Odată cu schimbarea anotimpurilor, veți descoperi că majoritatea oamenilor își abandonează coconii de frig în favoarea unor noi rutine de fitness, regimuri de îngrijire a pielii și suplimente în așteptarea soarelui care va veni. Aceste tratamente vă pot revitaliza nuanța generală a pielii În fiecare lună, revizuim produsele, tratamentele și experiențele noastre preferate pentru a ne ajuta cititorii să navigheze […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu