Știați că mierea poate ajuta la combaterea infecțiilor pielii? Expertul în piele de pe Harley Street, Una Jefford, s-a întors cu o altă rețetă naturală de îngrijire a pielii: cum să faci un demachiant spumant cu miere.
De la șampon și gel de duș până la pastă de dinți, deodorante, creme de față și produse pentru păr, ne expunem la aproximativ 126 de substanțe chimice diferite în fiecare zi prin intermediul produselor de îngrijire a pielii.
Aceste substanțe chimice pot pătrunde în corpul nostru și în fluxul sanguin prin piele.
Săptămâna aceasta ne concentrăm pe popularul condiment de miere
De aceea, Healthista își dedică toată atenția lunii aprilie anti-îmbătrânire – un moment în care să ne concentrăm și să aducem puțină atenție pielii noastre iubite prin utilizarea produselor de înfrumusețare create cu ingrediente naturale.
Expertul de piele rezident de la Harley Street, Una Jefford de la Dermal Health, vă va atrage atenția asupra ingredientelor mai naturale, mai puțin costisitoare, dintre care unele sunt superstaruri de frumusețe pe bază de alimente pe care probabil le puteți găsi în dulapul dumneavoastră. Și săptămâna aceasta ne concentrăm pe popularul condiment de miere.
Curățare: Honey Foaming Cleanser
Ne-ar plăcea să creați singuri aceste produse DIY și să ne spuneți cum v-ați descurcat etichetând #antiageingapril #HealthistaTV #dermalhealth pe Instagram.
Care sunt beneficiile mierii pentru pielea ta?
- Hidratează pielea în profunzime
- Acționează ca un agent de curățare a porilor
- Exfoliant delicat
- Ușurează cicatricile
- Util în caz de arsuri solare
- Combate acneea si cosurile
- Vârsta inversă
- Adaugă o strălucire naturală
- Hidratează pielea
- Ajută la reducerea ridurilor
- Iluminează tonul pielii
Mierea are mai multe utilizări potențiale asupra pielii, inclusiv:
- parte a spălării zilnice a feței
- ajuta la eczeme
- efecte hidratante
- ajuta la vindecarea micilor tăieturi sau abraziuni
- ajuta pielea sa arate mai tanara
Înainte de a utiliza mierea pe piele, este important să faceți mai întâi un test cutanat. O persoană ar trebui să aplice o cantitate mică de miere pe o zonă mică a pielii și să aștepte cel puțin 20 de minute. Dacă pielea devine iritată, nu ar trebui să folosească miere.
Persoanele care sunt alergice la miere nu ar trebui să folosească miere pe piele. Persoanele cu alergii la polen sau albine ar trebui, de asemenea, să evite aplicarea locală a mierii.
Timp de secole, mierea a fost o parte integrantă a modului nostru de viață datând de mai bine de 4000 de ani.
Mierea este deosebit de potrivită ca pansament pentru răni și arsuri
Este o sursă bogată de antioxidanți și flavonoide și are, de asemenea, proprietăți antibacteriene puternice care ajută la prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice.
Mierea este deosebit de potrivită ca pansament pentru răni și arsuri și a fost inclusă și în tratamentele pentru pitiriazis, pecingine, seboree, mătreață, erupții cutanate, psoriazis, hemoroizi și fisuri anale.
În formulările cosmetice exercită efecte emoliente, umectante, liniștitoare și condiționante asupra părului, menține pielea tânără și întârzie formarea ridurilor, reglează pH-ul și previne infecțiile patogene.
Produsele cosmetice pe bază de miere includ unguente pentru buze, lapte demachiant, creme hidratante, după soare, toner, șampoane și balsamuri.
Mierea nu se strică. Dacă este depozitat corespunzător, poate dura cu mult peste data de expirare.
Amestecat cu ingrediente naturale găsite în bucătărie, mierea este un tratament de înfrumusețare eficient și ieftin. De fapt, aplicarea regulată a mierii pe piele vă poate oferi rezultate dincolo de imaginația voastră și vă poate oferi o piele sănătoasă, mai tânără și strălucitoare.
Dovezile tot mai mari susțin utilizarea mierii ca remediu pentru multe afecțiuni ale pielii.
Una dintre cele mai recunoscute proprietăți ale mierii este capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor pielii. Potrivit unei recenzii, numeroase studii in vitro susțin ideea că mierea are proprietăți antimicrobiene.
Mierea este un umectant, ceea ce înseamnă că atrage apa către piele
Unii oameni susțin că mierea crudă este cea mai bună pentru piele, ceea ce este susținut de câteva studii mici. Mierea crudă conține polen de albine și propolis.
Potrivit unui studiu din 2015, polenul de albine are mai multe proprietăți utile. De exemplu, poate avea efecte analgezice, antiinflamatorii și antibacteriene.
Ai putea crede că mierea îți va înfunda porii pentru că este lipicioasă, dar în realitate nu este cazul. Mierea este un umectant, ceea ce înseamnă că atrage apa în piele atunci când este aplicată, iar mierea crudă poate ajuta la reducerea bacteriilor pielii.
Potrivit unui studiu mai vechi, mierea poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Autorii spun că poate ajuta la prevenirea formării ridurilor, la menținerea pielii un aspect tânăr și la prevenirea infecțiilor pielii care pot accelera îmbătrânirea.
Mai mult anti-îmbătrânire aprilie:
Bun venit la Avril Anti-Aging
Rețeta anti-îmbătrânire numărul 1 din aprilie: toner facial cu ceai verde și oțet de mere
Rețetă anti-îmbătrânire din aprilie #2: Scrub exfoliant cu sare de Himalaya și oțet de mere
Rețeta anti-îmbătrânire din aprilie #3: Cremă de mâini reparatoare și reparatoare cu vaselină
Rețeta anti-îmbătrânire din aprilie #4: Balsam de buze protectiv și plin, cu vaselină și ulei de cocos
Mai mult conținut Healthista:
Cum să-ți transformi dieta în 5 pași simpli
4 semne că starea ta proastă nu trebuie ignorată și ce te poate ajuta
Cea mai bună dietă pentru menopauză – un interviu cu Dr. Clare Bailey
De la sex mai bun la un somn odihnitor – 3 motive pentru care TREBUIE să încerci CBD
3 rețete de mic dejun sănătoase care te vor ține sătul până la prânz
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu