Dr. Zoe Williams din această dimineață dezvăluie 7 lucruri pe care le-a învățat de când a devenit mamă

Ți-a schimbat complet viața să ai un copil? Healthista a vorbit cu ITV In aceasta dimineata Medicul rezident Dr. Zoe Williams despre ceea ce a învățat de când a devenit mamă Întâmpinarea unui copil pe lume este o perioadă plină de bucurie pentru proaspeții părinți, iar învățarea să gestioneze maternitatea poate aduce multe provocări și frustrări. Evidențiind cât de dificil poate fi pentru părinți să întâmpine un nou copil în casă, cercetările realizate de brandul premium pentru copii Stokke au dezvăluit că aproape un sfert dintre proaspeții părinți nu au încredere în abilitățile lor parentale. Cu 84% dintre părinți surprinși de felul în care s-au schimbat viețile lor și 22% care se luptă cu lipsa de încredere în abilitățile lor parentale, sondajul a constatat că, de obicei, mama este cea care tinde să simtă cel mai mult vinovăția părinților. aproape un sfert dintre noii părinți nu au încredere în abilitățile […]

Dr. Zoe Williams din această dimineață dezvăluie 7 lucruri pe care le-a învățat de când a devenit mamă

Ți-a schimbat complet viața să ai un copil? Healthista a vorbit cu ITV In aceasta dimineata Medicul rezident Dr. Zoe Williams despre ceea ce a învățat de când a devenit mamă

Întâmpinarea unui copil pe lume este o perioadă plină de bucurie pentru proaspeții părinți, iar învățarea să gestioneze maternitatea poate aduce multe provocări și frustrări.

Evidențiind cât de dificil poate fi pentru părinți să întâmpine un nou copil în casă, cercetările realizate de brandul premium pentru copii Stokke au dezvăluit că aproape un sfert dintre proaspeții părinți nu au încredere în abilitățile lor parentale.

Cu 84% dintre părinți surprinși de felul în care s-au schimbat viețile lor și 22% care se luptă cu lipsa de încredere în abilitățile lor parentale, sondajul a constatat că, de obicei, mama este cea care tinde să simtă cel mai mult vinovăția părinților.

aproape un sfert dintre noii părinți nu au încredere în abilitățile lor parentale

Healthista a vorbit cu medicul rezident pentru ITV In aceasta dimineataDr Zoe Williams, în vârstă de 41 de ani, care a născut fiul ei Lisbon Lion Williams-McKay în mai 2021.

„A deveni părinte pentru prima dată nu este doar minunat, dar poate fi și incredibil de copleșitor”, spune Dr. Zoe Williams, medic de familie NHS și personalitate TV.

Iată ce a avut de spus Dr. Zoe Williams despre maternitate și ce a învățat de când Lisabona a intrat în lumea ei…

# 1 Privarea de somn este inevitabilă

Potrivit sondajului, părinții se confruntă cu anumite frustrări atunci când au un nou copil. Nu este surprinzător faptul că lipsa somnului iese pe primul loc, 62% spunând că este cea mai mare problemă a lor.

„Când ești proaspătă mamă, ai tendința să nu dormi profund. Acest lucru se datorează faptului că ești în permanență în alertă cu noul tău instinct matern”, spune dr. Williams.

„Acest instinct matern îți spune că este treaba ta și responsabilitatea ta să te asiguri că copilul este în siguranță și sănătos la toate ori.

„Din acest motiv, este o idee bună să predați această responsabilitate maternală altcuiva – chiar dacă este doar pentru o seară pe săptămână.

„Fie că este partenerul tău, prietenul sau părintele tău, posibilitatea de a-ți opri acea parte maternă a creierului și de a avea un somn de calitate poate face diferența asupra stării de spirit și a bunăstării tale.

ești în permanență în alertă cu noul tău instinct matern

„Stuart și cu mine am intrat într-o rutină în care în weekend făceam ultima hrănire de seară în jurul orei 5:30 și apoi dormeam în dormitorul liber. Acest lucru mi-a permis să-l pun la conducere pe Stuart, ceea ce însemna că puteam să stau în pat până la 9 sau chiar 10 și el va rămâne cu copilul.

„Fiind medic și lucrând ca medic junior în spitale care lucrează în ture de noapte, am mai experimentat simptome de oboseală și lipsă de somn și pot fi destul de supărătoare.

„Creierul tău nu poate gândi clar, sarcinile simple, cum ar fi legarea șireturile pantofilor, pot fi extrem de dificile și este posibil să ai și halucinații.

„Nu numai că te confrunți cu lipsa de somn ca o proaspătă mamă, dar te confrunți și cu schimbările hormonale, noile emoții psihologice și corpul tău încearcă să treacă la ritm.

„Se întâmplă atât de multe dintr-o dată încât să poți să te compartimentezi și să recunoști că motivul pentru care te simți așa se datorează lipsei de somn și a unor circumstanțe care nu țin sub control este destul de liniștitor și demonstrează că nu înnebunești.

Zoe Williams și familia ei
Dr Zoe Williams cu partenerul ei Stuart McKay și fiul Lisbon

# 2 Timpul tău nu-ți mai aparține

Sondajul a mai relevat și alte frustrări pe care părinții le experimentează atunci când au un copil, cum ar fi să nu facă nimic, să nu aibă timp să meargă la baie sau să facă un duș.

„Obișnuiam să fac duș în fiecare zi și chiar nu am timp să fac duș acum.” dezvăluie Dr. Williams.

„De asemenea, îmi plăcea să dorm mai mult de patru ore consecutiv și să mă hotărăsc să merg undeva și să fac ceva și să o fac, ceea ce nu mai am timp să fac sau nu mai pot să fac.

Chiar nu am timp să fac un duș acum

„Mi-e dor uneori de vechea mea viață fără griji, dar nu există absolut nicio modalitate în lume să-mi înlocuiesc vechea viață cu cea pe care o am acum, pentru că au existat și multe schimbări care au fost în bine.

„Stuart este un tată atât de minunat și nu numai atât, a avut grijă de mine, asigurându-se că am grijă și de mine și dându-mi timpul necesar pentru o pauză.

„Ca mamă, este responsabilitatea ta să fii principalul îngrijitor al copilului tău, dar este responsabilitatea tuturor celorlalți să aibă grijă de mamă.”

Dr Zoe Williams și fiul ei Lisabona
Dr Zoe Williams cu fiul ei Lisabona

# 3 Veți descoperi răbdarea și perspectiva

„De când am devenit mamă, unul dintre cele mai mari lucruri pe care le-am observat este modul în care am învățat să las lucrurile să meargă”, spune dr. Williams.

„Eu și Stuart nu ne-am certat niciodată prea mult, dar acum că este un copil în casă, nici nu mai ridic vocea, așa că am învățat să renunț la lucruri care nu contează cu adevărat.

acum că e un copil în casă, nici nu ridic vocea

„În plus, nici nu aveam energia să fiu supărată sau supărată, ceea ce m-a făcut mult mai răbdător și mai tolerant.

Înainte de a avea Lisabona, sufeream de anxietate și îmi era teamă că se va agrava după naștere, dar în realitate vechea anxietate este mult mai bună și am un alt tip de anxietate acum că încerc să fiu considerată mai degrabă excitantă decât înfricoșătoare. , ceea ce m-a ajutat cu adevărat să-mi pun vechile anxietăți în perspectivă.”

# 4 Relațiile se pot schimba

„Există câteva prietenii pe care a trebuit să depun un efort suplimentar pentru a le menține, în special cu prietenii singuri”, spune dr. Williams.

„Asta pentru că există anumite lucruri pe care pur și simplu nu o să le mai faci, cum ar fi petrecerea într-o seară de vineri. Deci, dacă ai prieteni cu care relația ta este construită în jurul ieșirii și petrecerii, trebuie să găsești o nouă modalitate de a rămâne. in legatura cu persoana respectiva.

„Cu siguranță m-am apropiat mult de prietenii mei care au copii, este ca și cum te-ai alăturat unui club când devii părinte și ai forma automat un nou nivel de legătură cu prietenii tăi care au copii.”

Dr Zoe Williams la sală
Dr Zoe Williams la sală

# 5 Adaptează-ți copilul la viața ta, nu-ți adapta viața la copil

Când un bebeluș vine în viața ta, vei face multe noi adaptări, dar este important ca și copilul să se potrivească în vechea ta viață.

„Există o vorbă care îmi rămâne mereu în minte: „Când se naște copilul, se naște și o persoană nouă în interiorul mamei”, își amintește dr. Williams.

„Atât mama, cât și copilul au nevoie de dragoste, îngrijire și hrană și, pe măsură ce devii o persoană nouă peste noapte, este nevoie de muncă și efort pentru a încerca să-ți păstrezi aspectele identității tale anterioare, în special în primele săptămâni și luni.

este important ca bebelușul să se integreze în cele din urmă și în vechea ta viață

„Când copilul tău se naște, este inevitabil ca viața ta să se schimbe semnificativ, dar încearcă să te gândești la ce lucruri poți continua să faci în viața ta anterioară și la ce lucruri îi poți prezenta copilului, mai degrabă decât să-ți schimbi viața pentru de dragul asta. iubito.

„Când Lisabona se apropia de șase luni, am început să mă întorc la sală și să ridic greutăți, ceea ce m-a ajutat să mă simt puternic fizic și psihic.

„Un alt lucru care m-a ajutat este munca. Am continuat să lucrez, ceea ce, deși nu este o opțiune pentru toată lumea, mă ajută să-mi păstrez identitatea.”

Dr Zoe Williams cu Gok Wan și copilul Lisbon
Dr Zoe Williams cu personalitatea TV Gok Wan și fiul ei Lisbon

# 6 A cere ajutor este în regulă

O altă statistică interesantă care reiese din sondaj este că 71% dintre părinți au recunoscut că sunt reticenți să contacteze și să ceară ajutor în primele săptămâni după ce copilul lor a venit acasă.

În plus, 40% nu au vrut ca alții să creadă că nu ar putea face față dacă cer ajutor.

„Această presiune constantă de a părea că ai totul înțeles și totul este în regulă, altfel există acest element de eșec spune multe despre societatea actuală”, spune dr. Williams.

„Ca mamă pentru prima dată, chiar și pentru persoanele care au încredere în ei înșiși, încrederea ta va fi zguduită din mai multe motive care nu pot fi controlate.

„Am simțit o presiune mare, mai ales ca mamă mai în vârstă și ca medic de familie. Am vrut ca oamenii să creadă că mă descurc grozav și să aibă totul la îndemână. Am fost bine de cele mai multe ori, dar cu siguranță nu în fiecare zi și am apreciat foarte mult ajutorul.

Oamenii sunt foarte dispuși să ofere ajutor, dar poate fi dificil să articulezi ajutorul de care ai nevoie de la ei.

„Oamenii care se simt cu adevărat încrezători că vor aduce acasă un nou-născut în primele câteva săptămâni vor fi cu siguranță excepția și nu norma și, indiferent de încrederea în care ai, amintește-ți că ajutorul este disponibil pentru a-ți face viața mai ușoară.

„Majoritatea oamenilor sunt destul de norocoși să aibă pe cineva care este dispus să-i ajute, fie că este un părinte, o persoană dragă, un prieten, un coleg de muncă sau „un vecin”.

„Oamenii sunt adesea foarte dispuși să ofere ajutor, dar poate fi dificil să articulați ce ajutor aveți nevoie de la ei, dar nu vă faceți griji să ceri un anumit tip de ajutor.

„Adesea, vizitatorii vin și vor să țină copilul în brațe, dar ajutorul de care aveți cu adevărat nevoie ar putea fi să ceri pe cineva să scoată gunoiul pentru tine, să curețe baia sau să adune câteva articole la magazin pentru tine.

„Poate fi dificil să pui această întrebare în timp ce te afli în mijlocul haosului, dar sfatul meu ar fi să planifici din timp cum te vor putea ajuta oamenii și când. Faceți liste cu sarcini pe care oamenii le pot face pentru a vă ajuta și le puteți pune pe frigider, astfel încât să le poată găsi cu ușurință.

Dr Zoe Williams
Dr Zoe Williams cu fiul ei Lisabona

# 7 Așteptările maternității te pot copleși

„În timp ce ești însărcinată, ai în cap că vei naște și vei simți imediat această nouă emoție copleșitoare de dragoste pe care nu ai mai simțit-o până acum”, descrie Dr. Williams.

„Dar sincer, nu am simțit imediat acel sentiment copleșitor de iubire și alți oameni au spus același lucru.

„Se întâmplă atât de multe când naști. În momentul în care s-a născut Lisabona, instinctul meu matern de protecție a prevalat asupra sentimentelor mele de iubire.

„Acest lucru a fost urmat îndeaproape de sentimente de anxietate și de a avea această responsabilitate enormă care a fost mai mare decât orice responsabilitate pe care am avut-o vreodată. Acest copil mic este complet dependent de mine pentru tot, nu putem să nu simțim presiunea.

Mai mult conținut Healthista:

De la sex mai bun la un somn odihnitor – 3 motive pentru care TREBUIE să încerci CBD

Unghii fragile? Te simți umflat? 7 semne că nu digerați corect proteinele

E4 Body Fixer Dr. Nina Bal dezvăluie rezultatele liftingului ei miraculos non-chirurgical

Dietetician de top explică cei 4 primii pași cheie pentru o pierdere în greutate cu succes

5 moduri de a ameliora anxietatea în timpul menopauzei

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

Ce trebuie să faceți dacă aveți dificultăți în alăptarea bebelușului

Mama și Copilul o săptămână inainte de

CuprinsÎncercați pozițiile potrivite pentru alăptareUtilizați tehnica adecvată de alăptareȚine-ți copilul corectAcordați atenție frecvenței adecvate de aspirareCăutați sprijin pentru a reduce stresulUtilizați produse și utilitățiContactați un consultant în alăptareÎntrebări frecvente Alăptarea copilului este una dintre cele mai frumoase și importante îndatoriri ale naturii. Cu toate acestea, alăptarea poate fi uneori dificilă pentru proaspete mamici. Din fericire, puteți face acest proces mai ușor și mai plăcut utilizând tehnicile potrivite și încercând pozițiile adecvate. În această postare pe blog, veți afla despre importanța încercării pozițiilor de alăptare, folosirea unor tehnici adecvate de alăptare, ținerea corectă a bebelușului, acordarea atenției frecvenței adecvate de hrănire, căutarea ajutorului pentru reducerea stresului, utilizarea produselor și ajutoarelor și contactați un consultant în alăptare. . Puteți susține sănătatea și fericirea bebelușului dumneavoastră luând pașii potriviti în timpul procesului de alăptare pentru a stabili o legătură puternică cu copilul dumneavoastră. Cum să alăptăm ușor copilul? Încercați pozițiile potrivite pentru alăptare […]

Relație complicată cu mama ta? Iată 5 lucruri pe care acest psihoterapeut spune că le pot ajuta

Mama și Copilul 2 săptămâni inainte de

Cuprins1. Să știi că sentimentele nu sunt pur și simplu nici bune, nici rele2. Să știi că poți avea două sentimente opuse simultan3. Oferă-ți compasiune, chiar dacă ești furios4. Rezista tentatiei de a vina5. Încercați să remediați despărțirile, dar numai după ce emoțiile s-au calmat Ziua Mamei este grozavă, dar relația dintre o mamă și fiica ei poate fi plină de emoții. Autoarea și psihoterapeutul Hilary Jacobs Hendal are sfaturi Relațiile mamă-fiică sunt tensionate. Nu am întâlnit niciodată o femeie care să nu fi avut sentimente amestecate față de mama ei. În inimă există, de obicei, iubire profundă și recunoștință. Cu toate acestea, relațiile mamă-fiică sunt pline de conflicte, vina, ranchiuni din trecut, critici, neglijență, vinovăție, neînțelegeri, sentimente rănite, lupte și chiar despărțiri cauzate de impasuri de ani de zile. Relațiile mamă-fiică sunt pline de conflicte, cauzate de impasuri care durează ani de zile. Courtney a avut o relație dificilă […]

Concepție: ar trebui să fac un test de rezervă ovariană?

Mama și Copilul 2 săptămâni inainte de

CuprinsCe este rezerva ovariană?Testul rezervei ovariene: pentru cine este?În ce constă un test?Testele pentru măsurarea cantității de foliculi antrali includ:Mai mult conținut Healthista: Ați auzit termenul de rezervă ovariană? Editorul Healthista, Olivia Hartland-Robbins, analizează ce înseamnă rezerva ovariană și ce vă poate spune testul despre concepție și fertilitate. Nu ar fi grozav dacă femeile și-ar prezice șansele de a rămâne însărcinate înainte de a începe să încerce? A ramane insarcinata ar trebui sa fie un proces usor si natural, dar pentru multi nu este cazul. De fapt, aproximativ unul din șapte cupluri din Marea Britanie poate avea dificultăți în a concepe. Dificultățile de fertilitate pot apărea din cauza unor factori precum sănătatea, fitnessul, obiceiurile de viață, genetica și vârsta. Unul din șapte cupluri din Marea Britanie poate avea dificultăți în a concepe Din fericire, se pot face schimbări în obiceiuri, dietă și exerciții fizice pentru a ajuta șansele de concepție […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu