Grăsimi bune versus grăsimi rele. Experții sunt aici pentru a pune capăt fricii de grăsime, pentru totdeauna! Află de ce grăsimile sunt bune pentru tine și pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică
Mulți dintre noi aud cuvântul „gras” și se dă înapoi de frică; cuvântul în sine pare să fi căpătat o foarte proastă reputație.
Când sunteți la supermarket, puteți alege automat varietatea „scăzută în grăsimi” a alimentelor preferate și, dacă sperați să pierdeți în greutate, grăsimea ar putea fi grupa de alimente pe care o reduceți.
De fapt, un studiu realizat de marca britanică de gustări cu conținut scăzut de carbohidrați Fatt a constatat că o treime dintre oameni ar reduce aportul de grăsimi cu 30% în încercarea de a-și face dieta mai sănătoasă.
tipurile potrivite de grăsimi dietetice sunt de fapt vital pentru un corp și minte sănătoase
Cu toate acestea, tipurile potrivite de grăsimi dietetice sunt de fapt vital pentru un corp și minte sănătoase. În plus, deși 58% dintre oameni cred că alimentele bogate în grăsimi provoacă creștere în greutate, contrariul este adevărat.
Dr. Sarah Brewer spune că grăsimile nesaturate, care se găsesc în alimente precum nucile, semințele și uleiul de măsline, sunt pline de beneficii.
Ea adaugă, de asemenea, că, în timp ce cuvântul „grăsime” poate evoca imagini de grăsime corporală nedorită, grăsimea din dietă este ceva complet diferit.
Deci de ce suntem atât de mari fobici?
Deși atitudinile față de grăsimi încep (din fericire) să se schimbe, 44% dintre mileniali spunând că grăsimea este de fapt sănătoasă, se pare că generațiile mai în vârstă se luptă încă să urmeze exemplul.
Un uluitor 58 la sută dintre oamenii născuți între 1928 și 1945 spun că grăsime este un cuvânt negativ, iar 55 la sută dintre baby boomers cu vârste cuprinse între 55 și 73 de ani sunt de acord.
Dr. Sarah Brewer spune că cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât este mai probabil să evite grăsimea.
„Sfaturile alimentare ale guvernului i-au avertizat deja pe consumatori să-și reducă aportul de grăsimi, dar în loc să devenim mai sănătoși, ne-am îngrașat”, spune Dr. Brewer.
„Astăzi, două treimi dintre britanici (63%) sunt obezi sau supraponderali. De fapt, doar 6% dintre oamenii din Marea Britanie erau obezi în 1980, comparativ cu 28% în prezent!
Grasimea este nu problema
Faptul că grăsimea conține mai multe calorii decât carbohidrații și proteinele va juca, fără îndoială, un rol și în cultura actuală a grăsimilor fobice.
În timp ce proteinele și carbohidrații conțin patru calorii pe gram, grăsimile conțin nouă. Cu toate acestea, pe de altă parte, mai mult de o treime dintre oameni sunt de acord că se simt săturați mai mult timp după ce au consumat alimente care conțin grăsimi și, prin urmare, ar mânca probabil mai puțin.
Deși carbohidrații pot fi o sursă utilă de energie, Dr. Brewer spune că mulți oameni mănâncă prea mulți carbohidrați – în special zaharuri adăugate – în lumea occidentală și plătim prețul astăzi cu obezitatea și, la rândul lor, cu diabetul de tip 2.
mulți oameni mănâncă prea mulți carbohidrați, în special zahăr adăugat
„Carbohidrații sunt în general cu eliberare rapidă, au valoare nutritivă scăzută și trebuie echilibrați cu ceilalți doi constituenți principali ai unei diete sănătoase; grăsimi și proteine sănătoase”, spune dr. Brewer.
„Multe gustări pe bază de carbohidrați pot avea o densitate scăzută de nutrienți și bogate în zaharuri disponibile, ceea ce poate determina creșterea glicemiei”, adaugă dieteticianul Helen Grossi.
„De-a lungul timpului, aceste vârfuri pot duce la probleme de sănătate, precum și la creșterea în greutate și chiar la probleme hormonale.” Pe de altă parte, grăsimile nu provoacă aceste probleme.
Beneficiile pentru sănătate ale grăsimilor
Un studiu realizat de Fatt a constatat că jumătate dintre oameni nu realizează că tipul potrivit de grăsime este esențial pentru o sănătate bună.
O cincime dintre oameni cred că creierul nu are nevoie de grăsime pentru a rămâne sănătos și alert. Cu toate acestea, grăsimile sănătoase sunt de fapt cruciale pentru susținerea sănătății creierului și pentru îmbunătățirea concentrării.
„Creierul nostru este de fapt 60% grăsime și, pentru a continua să funcționeze corect, are nevoie de un aport regulat de acizi grași omega-3 cu lanț lung, DHA și EPA, care se găsesc de obicei în peștele gras”, spune Dr. Brewer.
Mai mult de jumătate dintre cei chestionați nu știau, de asemenea, că grăsimile ar putea crește efectiv energia.
grăsimile bune ajută și la echilibrarea producției de hormoni
„În timp ce reparațiile proteinelor și carbohidrații vă oferă energie, grăsimile bune de fapt le fac pe ambele; ele vă oferă energie și vă ajută să vă reparați corpul și mintea”, dezvăluie dr. Brewer.
Pe lângă toate aceste beneficii uimitoare, grăsimile bune ajută și la echilibrarea producției de hormoni. Producția echilibrată de hormoni este răspândită în special în rândul femeilor și poate ajuta la susținerea ciclului menstrual și la ameliorarea simptomelor PMS.
Grăsimile bune contribuie și la sănătatea ochilor, pot reduce riscul de boli de inimă, susțin un metabolism sănătos și pot ajuta la pierderea în greutate.
„Nici o grăsime nu induce hormonul de stocare a grăsimilor, insulina, în sângele tău; doar carbohidrații o fac”, spune Grossi.
„De fapt, poți trăi foarte sănătos dacă elimini carbohidrații din dietă, dar nu și dacă elimini grăsimile bune.”
Grăsimi bune de bucurat și grăsimi rele de evitat
Acestea sunt grăsimile nesaturate de care trebuie să profităm, reducând în același timp grăsimile saturate și trans găsite în alimente precum prăjiturile, biscuiții, chipsurile, bucățile grase de carne, untul, brânza și produsele din carne procesată, cum ar fi cârnații.
„Grăsimile nesaturate se găsesc de obicei în uleiurile de plante și de pește și sunt fie mononesaturate, fie polinesaturate”, spune Dr. Brewer.
Optează pentru ulei de măsline, ulei de rapiță, nuci, avocado, chia și semințe de in, precum și pește gras, inclusiv sardine, somon, macrou și păstrăv.
În timpul mesei, încercați să includeți o porție de grăsimi sănătoase pe fiecare farfurie, pentru a vă asigura că corpul dumneavoastră primește aportul sănătos de acizi grași esențiali de care are nevoie.
pt pentru ulei de măsline, ulei de rapiță, nuci, avocado, chia și semințe de in, precum și pește gras
Această grăsime va ajuta, de asemenea, organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, cum ar fi vitaminele A, D și E, care pot fi absorbite doar prin grăsime.
La gustare, Grossi recomandă să alegeți gustări care au un conținut scăzut de carbohidrați disponibili și bogate în grăsimi și alți nutrienți, deoarece aceasta poate fi o modalitate mult mai bună de a suprima foamea.
Există multe opțiuni grozave de gustări acolo, dar citiți etichetele. De exemplu, Fatt Bars sunt o opțiune de gustare 100% naturală, care conține grăsimi sănătoase, prebiotice prietenoase cu intestinul, multe fibre și aproape deloc carbohidrați.
De asemenea, sunt pline de vitamine și minerale, fără îndulcitori, ulei de palmier, OMG-uri, materiale de umplutură, lactate și gluten.
Mai mult conținut Healthista:
Prea stresat pentru sex? 4 ingrediente naturale pentru a-ți crește libidoul în această Ziua Îndrăgostiților
Legenda Dancing On Ice dezvăluie 5 motive pentru care patinatorii artistici sunt într-o formă atât de mare
7 reguli de aur pentru a face din 2022 cel mai potrivit an de până acum
Vinerea gourmet: 3 rețete de cină rapide și ușoare pentru a vă pregăti mesele de duminică
4 mituri despre proteine pe care trebuie să nu mai credeți
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu