Concepție: ar trebui să fac un test de rezervă ovariană?

Ați auzit termenul de rezervă ovariană? Editorul Healthista, Olivia Hartland-Robbins, analizează ce înseamnă rezerva ovariană și ce vă poate spune testul despre concepție și fertilitate. Nu ar fi grozav dacă femeile și-ar prezice șansele de a rămâne însărcinate înainte de a începe să încerce? A ramane insarcinata ar trebui sa fie un proces usor si natural, dar pentru multi nu este cazul. De fapt, aproximativ unul din șapte cupluri din Marea Britanie poate avea dificultăți în a concepe. Dificultățile de fertilitate pot apărea din cauza unor factori precum sănătatea, fitnessul, obiceiurile de viață, genetica și vârsta. Unul din șapte cupluri din Marea Britanie poate avea dificultăți în a concepe Din fericire, se pot face schimbări în obiceiuri, dietă și exerciții fizice pentru a ajuta șansele de concepție și pentru a crește fertilitatea. Cu toate acestea, când vine vorba de vârstă, nu putem da timpul înapoi. Vârsta este un factor cheie […]

Concepție: ar trebui să fac un test de rezervă ovariană?

Ați auzit termenul de rezervă ovariană? Editorul Healthista, Olivia Hartland-Robbins, analizează ce înseamnă rezerva ovariană și ce vă poate spune testul despre concepție și fertilitate.

Nu ar fi grozav dacă femeile și-ar prezice șansele de a rămâne însărcinate înainte de a începe să încerce?

A ramane insarcinata ar trebui sa fie un proces usor si natural, dar pentru multi nu este cazul. De fapt, aproximativ unul din șapte cupluri din Marea Britanie poate avea dificultăți în a concepe.

Dificultățile de fertilitate pot apărea din cauza unor factori precum sănătatea, fitnessul, obiceiurile de viață, genetica și vârsta.

Unul din șapte cupluri din Marea Britanie poate avea dificultăți în a concepe

Din fericire, se pot face schimbări în obiceiuri, dietă și exerciții fizice pentru a ajuta șansele de concepție și pentru a crește fertilitatea. Cu toate acestea, când vine vorba de vârstă, nu putem da timpul înapoi.

Vârsta este un factor cheie atunci când vine vorba de fertilitate la femei și o mare parte din aceasta se datorează a ceva numit rezerva ovariană.

Ce este rezerva ovariană Ar trebui să mă testez TEST DE SARCINA

Ce este rezerva ovariană?

„Rezerva ovariană” se referă la numărul de ovule (numite și ovocite) pe care o femeie le are în ovare.

Femeile se nasc cu sursa de ouă pe tot parcursul vieții – în jur de două până la patru milioane. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, rezerva lor ovariană scade.

Până când începe pubertatea, femeile vor avea aproximativ 400.000 de ouă. Când o femeie ajunge la 30 de ani, acest număr scade la aproximativ 27.000.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, rezerva lor ovariană scade

Ouăle vor continua să fie pierdute până când o femeie ajunge la menopauză. În Marea Britanie, vârsta medie la care o femeie ajunge la menopauză este de 51 de ani, potrivit NHS. La începutul menopauzei, o femeie mai are în jur de 1.000 de ouă.

Rezerva ovariană diminuată (DOR) este termenul folosit pentru atunci când femeile își pierd potențialul de reproducere: cu cât o femeie are mai puține ovule, cu atât este mai dificil să rămână însărcinată.

Îmbătrânirea și menopauza sunt cauza principală a DOR.

Alte cauze includ:

  • Fumat
  • Consumul de alcool
  • Anomalii genetice
  • rănire
  • Endometrioza
  • Tratamente medicale agresive (cum ar fi chimioterapia sau radioterapia pentru cancer)
  • Chirurgie ovariană

Ce este rezerva ovariană.  Ar trebui să-mi testez sperma și ovulele?

Testul rezervei ovariene: pentru cine este?

Dacă potențialul de fertilitate depinde în mare măsură de vârstă și de rezerva ovariană, cum pot femeile să se asigure că au o cantitate suficientă de ovule pentru a întemeia o familie atunci când va veni momentul?

Un test de rezervă ovariană dezvăluie numărul potențial de ovule pe care o femeie le-a lăsat în ovare. Aceasta indică cât timp îi mai rămâne unei femei pentru a rămâne însărcinată și când este probabil să înceapă menopauza.

Este o idee bună să faceți un test de rezervă ovariană dacă aveți probleme cu conceperea sau plănuiți să întemeiați o familie mai târziu în viață.

dezvăluie numărul potențial de ovule pe care o femeie le-a lăsat în ovare

Colegiul American de Obstetricieni si Ginecologi recomanda testul femeilor de peste 35 de ani, care nu au ramas insarcinate dupa sase luni in care au incercat sa ramana insarcinate, sau care au primit chimioterapie sau radioterapie sau au suferit o interventie chirurgicala la ovar pentru sarcina.endometrioza.

Un test oferă femeilor opțiuni dacă rezerva lor ovariană este sub normal. Fie că aleg să-și înghețe ovule pentru o sarcină ulterioară sau să opteze pentru tratamente de fertilitate, dacă este necesar.

Ouă de rezervă ovariană

În ce constă un test?

În timpul fiecărui ciclu menstrual, mai multe ouă se dezvoltă și colectează lichid în jurul lor în buzunare numite foliculi antrali, în pregătirea pentru ovulație și fertilizare.

Cu cât o femeie are mai mulți foliculi antrali, cu atât va avea mai multe ouă, ceea ce face ca sarcina să fie mai probabilă.

O femeie cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, în medie, ar trebui să aibă o rezervă ovariană de aproximativ 15 până la 30 de foliculi antrali, mai puțin de zece la această vârstă fiind considerată scăzută.

Testele pentru măsurarea cantității de foliculi antrali includ:

– Test de sânge pentru hormonul anti-Müllerian (AMH) sau hormonul foliculostimulant (FSH). Acești hormoni joacă un rol cheie în dezvoltarea foliculilor antrali ovarieni.

– Ecografia de numărare a foliculilor antrali vaginali (AFC), în timpul căreia foliculii sunt numărați pentru a estima rezerva ovariană (producția de ovule).

Cel mai simplu test este testul de sânge AMH, unde nivelul de AMH găsit în sânge poate ajuta la estimarea numărului de foliculi antrali ovarieni.

Dacă nivelul hormonului AMH este normal, aceasta indică o bună rezervă ovariană și foliculi antrali, ceea ce înseamnă încă ani de capacitate de reproducere.

un test poate fi aranjat privat prin ginecologi și majoritatea clinicilor de fertilitate

Acest test AMH non-invaziv nu este încă disponibil prin NHS. Cu toate acestea, un test poate fi aranjat în mod privat prin ginecologi și majoritatea clinicilor de fertilitate.

Costul unui test AMH este de aproximativ 120 £ până la 130 £, ca cel al LetsGetChecked.

Deși testele AMH îți dau o idee despre câte ouă ai în rezervă, ele nu vor detecta alte probleme pe care le poți avea la concepție.

Dacă întâmpinați probleme în a rămâne însărcinată, trebuie să contactați mai întâi medicul de familie, care vă va revizui istoricul medical și vă va oferi un examen fizic.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate trimite la un specialist în fertilitate la un spital NHS sau o clinică de fertilitate.

Mai mult conținut Healthista:

Endo burtă: un expert dezvăluie cum să ușureze acest simptom comun al endometriozei

De la Britney Spears la Kanye West: 12 cele mai bune cântece dovedite că vă duc antrenamentul la nivelul următor

Naveta la serviciu cu bicicleta: 10 lucruri de știut

Asa iti imbunatatesti digestia si iti ajuti burtica balonata

Actrița Vikings Maude Hirst dezvăluie cum mindfulness i-a schimbat viața – plus cele mai bune sfaturi pentru începători

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

Ce trebuie să faceți dacă aveți dificultăți în alăptarea bebelușului

Mama și Copilul o săptămână inainte de

CuprinsÎncercați pozițiile potrivite pentru alăptareUtilizați tehnica adecvată de alăptareȚine-ți copilul corectAcordați atenție frecvenței adecvate de aspirareCăutați sprijin pentru a reduce stresulUtilizați produse și utilitățiContactați un consultant în alăptareÎntrebări frecvente Alăptarea copilului este una dintre cele mai frumoase și importante îndatoriri ale naturii. Cu toate acestea, alăptarea poate fi uneori dificilă pentru proaspete mamici. Din fericire, puteți face acest proces mai ușor și mai plăcut utilizând tehnicile potrivite și încercând pozițiile adecvate. În această postare pe blog, veți afla despre importanța încercării pozițiilor de alăptare, folosirea unor tehnici adecvate de alăptare, ținerea corectă a bebelușului, acordarea atenției frecvenței adecvate de hrănire, căutarea ajutorului pentru reducerea stresului, utilizarea produselor și ajutoarelor și contactați un consultant în alăptare. . Puteți susține sănătatea și fericirea bebelușului dumneavoastră luând pașii potriviti în timpul procesului de alăptare pentru a stabili o legătură puternică cu copilul dumneavoastră. Cum să alăptăm ușor copilul? Încercați pozițiile potrivite pentru alăptare […]

Dr. Zoe Williams din această dimineață dezvăluie 7 lucruri pe care le-a învățat de când a devenit mamă

Mama și Copilul o săptămână inainte de

Cuprins# 1 Privarea de somn este inevitabilă# 2 Timpul tău nu-ți mai aparține# 3 Veți descoperi răbdarea și perspectiva# 4 Relațiile se pot schimba# 5 Adaptează-ți copilul la viața ta, nu-ți adapta viața la copil# 6 A cere ajutor este în regulă# 7 Așteptările maternității te pot copleșiMai mult conținut Healthista: Ți-a schimbat complet viața să ai un copil? Healthista a vorbit cu ITV In aceasta dimineata Medicul rezident Dr. Zoe Williams despre ceea ce a învățat de când a devenit mamă Întâmpinarea unui copil pe lume este o perioadă plină de bucurie pentru proaspeții părinți, iar învățarea să gestioneze maternitatea poate aduce multe provocări și frustrări. Evidențiind cât de dificil poate fi pentru părinți să întâmpine un nou copil în casă, cercetările realizate de brandul premium pentru copii Stokke au dezvăluit că aproape un sfert dintre proaspeții părinți nu au încredere în abilitățile lor parentale. Cu 84% dintre părinți […]

Relație complicată cu mama ta? Iată 5 lucruri pe care acest psihoterapeut spune că le pot ajuta

Mama și Copilul 2 săptămâni inainte de

Cuprins1. Să știi că sentimentele nu sunt pur și simplu nici bune, nici rele2. Să știi că poți avea două sentimente opuse simultan3. Oferă-ți compasiune, chiar dacă ești furios4. Rezista tentatiei de a vina5. Încercați să remediați despărțirile, dar numai după ce emoțiile s-au calmat Ziua Mamei este grozavă, dar relația dintre o mamă și fiica ei poate fi plină de emoții. Autoarea și psihoterapeutul Hilary Jacobs Hendal are sfaturi Relațiile mamă-fiică sunt tensionate. Nu am întâlnit niciodată o femeie care să nu fi avut sentimente amestecate față de mama ei. În inimă există, de obicei, iubire profundă și recunoștință. Cu toate acestea, relațiile mamă-fiică sunt pline de conflicte, vina, ranchiuni din trecut, critici, neglijență, vinovăție, neînțelegeri, sentimente rănite, lupte și chiar despărțiri cauzate de impasuri de ani de zile. Relațiile mamă-fiică sunt pline de conflicte, cauzate de impasuri care durează ani de zile. Courtney a avut o relație dificilă […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu