Ce este cancerul testicular, simptomele și tratamentul acestuia

Ce este cancerul testicular? Testiculele sunt o pereche de organe situate pe partea inferioară a penisului masculin. Oferă hormonul masculin testosteron și producția de spermatozoizi necesare pentru reproducere. Ce este cancerul testicular? Cancerul testicular este cancerul care apare la nivelul testiculelor. Se observă în celulele reproducătoare ale testiculelor. Se mai numește și cancer testicular. Această boală este un cancer rar întâlnit la bărbați. Se observă în general la 1% dintre bărbații sub 35 de ani. Această boală poate fi observată și la băieții care nu au intrat în pubertate. Factorul important este dacă membrii de sex masculin ai familiei suferă sau nu de acest cancer. Din punct de vedere genetic, o persoană poate fi expusă riscului de cancer testicular. Prin urmare, este necesar să se efectueze verificări la intervale regulate. cancer testicular, Când este văzut într-un testicul, există un risc mare ca acesta să fie vizibil în celălalt testicul. Dacă […]

Ce este cancerul testicular, simptomele și tratamentul acestuia

Ce este cancerul testicular? Testiculele sunt o pereche de organe situate pe partea inferioară a penisului masculin. Oferă hormonul masculin testosteron și producția de spermatozoizi necesare pentru reproducere. Ce este cancerul testicular? Cancerul testicular este cancerul care apare la nivelul testiculelor. Se observă în celulele reproducătoare ale testiculelor. Se mai numește și cancer testicular. Această boală este un cancer rar întâlnit la bărbați. Se observă în general la 1% dintre bărbații sub 35 de ani. Această boală poate fi observată și la băieții care nu au intrat în pubertate. Factorul important este dacă membrii de sex masculin ai familiei suferă sau nu de acest cancer. Din punct de vedere genetic, o persoană poate fi expusă riscului de cancer testicular. Prin urmare, este necesar să se efectueze verificări la intervale regulate.

cancer testicular, Când este văzut într-un testicul, există un risc mare ca acesta să fie vizibil în celălalt testicul. Dacă un bărbat a avut inflamație a testiculelor, este probabil să aibă cancer testicular. Acest cancer apare de obicei în celulele germinale. Celulele germinale sunt celulele care permit producerea de spermatozoizi. O persoană care suspectează cancer testicular ar trebui să consulte un urolog fără să intre în panică. Rata de vindecare pentru acest cancer este foarte mare. Cancerul testicular se vindecă prin chimioterapie și intervenție chirurgicală. Ce este cancerul testicular? Există trei etape ale cancerului testicular. În prima etapă, cancerul testicular afectează doar testiculul. În a doua etapă, cancerul se răspândește la ganglionii limfatici. În a treia etapă, cancerul a început să apară atât în ​​zona abdominală, cât și în alte zone precum plămânii.

Pentru a diagnostica cancerul testicular, o persoană trebuie să se verifice din când în când. Poate doriți să vedeți un medic dacă aveți umflare, asimetrie, o masă sau durere în testiculele. După dușul o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, testiculele pot fi verificate cu două degete.

Simptomele cancerului testicular

În general cancer testicular Persoanele cu această afecțiune observă mai întâi umflarea semnificativă a unuia sau ambelor testicule. Majoritatea umflăturilor din cancerul testicular nu provoacă durere. Dar unele umflături pot provoca și durere. Dacă cancerul testicular este în a doua etapă, durerea se extinde în regiunea abdominală, iar în a treia etapă, ajunge la plămâni. În cancerul testicular în stadiul al treilea, pot apărea tuse, dureri în piept, dificultăți de respirație, scădere neintenționată în greutate, dureri de spate și slăbiciune. Pot exista umflături palpabile în locuri neașteptate ale corpului. Testiculele umflate nu sunt întotdeauna un semn de cancer. Uneori poate exista o hernie.

Cancerul testicular apare de obicei într-un singur testicul. Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil să vedeți ambele testicule împreună. În acest caz, pacientul trebuie să urmeze cursul terapeutic fără să intre în panică. Nu există o cauză clară pentru formarea unei tumori testiculare. Această boală poate apărea la orice bărbat. Uneori pot exista anomalii în partea în creștere a testiculelor. Spermatozoizii pot crește fără control în timpul creșterii normale. În acest caz, celulele anormale și incontrolabile se acumulează și formează o masă în testicul. Așa se manifestă cancerul testicular.

Simptomele cancerului testicular În general vorbim de duritate și noduli în testicul. Simptomele cancerului pot crește în funcție de stadiul său. Cancerul testicular apare de obicei între adolescență și vârsta adultă. Incidența acestei boli este cea mai mare la bărbații cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani. Barbatii ale caror testicule nu au coborat prezinta un risc mai mare de cancer testicular. În plus, albii sunt expuși unui risc mai mare decât oamenii de culoare. Motivul nu a fost găsit pe deplin.

Ce este cancerul testicular simptomele si tratamentul acestuia

Tratamentul cancerului testicular

Din păcate, nu se poate preveni cancerul testicular în avans. Unii medici nu cred că este potrivit ca o persoană să-și detecteze propriul cancer printr-o examinare manuală. Vă puteți întâlni cu un urolog o dată pe an pentru a diagnostica cancerul testicular. Mulți oameni sunt diagnosticați cu cancer în timpul controalelor de rutină. Urologul efectuează de obicei o ecografie pentru a detecta cancerul testicular. În timpul ecografiei, pacientul se întinde pe spate și își desfășoară picioarele. Medicul aplică gel pe scrotul pacientului și se verifică întreaga zonă cu sonda. Cu ultrasunete, imaginile testiculelor și scrotului sunt luate folosind unde sonore. Deci putem înțelege dacă există o masă sau nu. Medicul stabilește dacă substanța din interiorul testiculelor este lichidă sau solidă folosind ultrasunete. Astfel, se pune un diagnostic de cancer testicular. În plus, imaginea cu ultrasunete este examinată pentru a determina dacă masele sunt în exterior sau în interiorul testiculului.

Medicul efectuează un test de sânge pentru a înțelege nivelul tumorii din sânge. Prezența markerilor tumorali crescuti în sânge poate oferi medicului informații despre cancerul testicular. În general, dacă markerii tumorali sunt mari, există riscul de cancer testicular. Dacă cancerul este găsit într-un testicul, testiculul dumneavoastră poate fi îndepărtat chirurgical. Odată ce testiculul este îndepărtat, nodul este verificat pentru cancer. Tratamentul începe după ce se determină ce cancer este purtat de testicul. Există două tipuri diferite de cancer testicular. Acestea sunt tumori seminom și tumori non-seminom. Tumorile non-seminom apar la bărbații tineri. Deoarece persoana este tânără, celulele se răspândesc rapid, iar cancerul poate crește rapid. Tumorile precum teratomul, coriocarcinomul și tumora de sacul vitelin sunt tumori non-seminom. Tumorile seminomului sunt de obicei observate la bărbații în vârstă. Dar acest tip de cancer testicular poate apărea la bărbați la orice vârstă. Comparativ cu tumorile non-seminom, tumorile seminom sunt mai puțin agresive și cresc mai lent.

Se fac o scanare CT și teste de sânge pentru a determina dacă cancerul testicular s-a răspândit în afara testiculelor. În scanarea CT, medicul verifică multe părți ale corpului. Se fac radiografii abdominale, toracice, toracice și hepatice. Privind aceste constatări cu raze X, se poate înțelege dacă cancerul testicular este în stadiul doi sau trei. Testele de sânge determină, de asemenea, dacă mai există urme de cancer în corpul tău.

Tratamentul cancerului testicular Acest lucru poate varia în funcție de starea cancerului. Radioterapia, îndepărtarea chirurgicală a testiculelor sau a ganglionilor limfatici și chimioterapia sunt opțiuni de tratament. În radioterapie, celulele canceroase sunt ucise de raze X. Fasciculele de energie sunt livrate către părțile canceroase ale corpului. Este adesea folosit în tratamentul tumorilor seminom. Poate fi aplicat după îndepărtarea testiculelor în urma intervenției chirurgicale. Spermatozoizii pot fi afectați pozitiv sau negativ în timpul radioterapiei. Este posibil să se efectueze conservarea spermei înainte de acest tratament. Efectele secundare ale radioterapiei pot include erupții cutanate, oboseală și greață.

Cancerul testicular poate fi tratat cu chimioterapie și medicamente. Medicamentul pentru chimioterapie călătorește în tot corpul și ucide celulele canceroase. Tratamentul cancerului testicular Se poate aplica numai chimioterapia. Chimioterapia poate fi administrată și înainte sau după îndepărtarea ganglionilor limfatici. Protecția spermei, cum ar fi radioterapia, poate fi făcută înainte de a primi chimioterapie. Deoarece unii bărbați pot prezenta infertilitate după chimioterapie, trebuie consultat un medic cu privire la conservarea spermei. Efectele secundare ale chimioterapiei pot include oboseală, slăbiciune și căderea părului.

În cele din urmă, operația chirurgicală este și ea una dintre metodele utilizate. În tratamentul cancerului testicular, indiferent de stadiul cancerului, tratamentul principal este intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea testiculelor. În timpul operației, medicul face o incizie în zona inghinală și îndepărtează testiculul. În funcție de dorințele pacientului, testiculul îndepărtat poate fi înlocuit cu un testicul protetic. Îndepărtarea ganglionilor limfatici din apropiere se face și printr-o incizie în abdomen. În această procedură, medicul încearcă să nu interfereze cu nervii din jurul ganglionilor limfatici. Dar, în unele cazuri, nervii pot fi afectați. Leziunile nervoase pot duce la probleme cu ejacularea. Nu există nicio problemă în afară de ejaculare.

Pacientul și medicul discută în detaliu și urmează cursul de tratament al cancerului testicular. După procedura chirurgicală, pacientul trebuie să consulte medicul la intervale regulate. În unele cazuri, cancerul poate reveni. În cazul în care apare o astfel de situație, se efectuează tomografii și analize de sânge pentru a verifica cancerul. Testele se fac o dată la câteva luni în primii doi ani și devin mai puțin frecvente în anii următori. Dacă cancerul revine, poate fi efectuată o altă operație.


Numar de citiri: 389

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

8 moduri naturale de a crește libidoul – ghidul nutriționistului

Sănătate Sexuală o săptămână inainte de

Cuprins# 1 Mănâncă alimente afrodisiace# 2 Încercați pudra de ciuperci cordyceps# 3 Încercați rădăcina de maca# 4 Țineți de o băutură# 5 Dormiți bine# 6 Gestionați stresul și anxietatea# 7 Fă sport în mod regulat, dar nu prea mult# 8 Explorează-ți sexualitatea De la obiceiurile de exerciții fizice la medicamente, mulți factori diferiți vă pot afecta libidoul. Nutriționistul Clarissa Berry dezvăluie 8 moduri de a crește libidoul în mod natural Libidoul, sau apetitul sexual, fluctuează în mod natural în timp și variază de la un individ la altul. Mulți factori interni și externi pot afecta libidoul, iar majoritatea oamenilor constată că înclinația lor sexuală scade pe măsură ce îmbătrânesc. Anumite medicamente pot afecta, de asemenea, libidoul, precum și condițiile de sănătate, cum ar fi obezitatea și bolile cronice. Alți factori care afectează libidoul includ schimbările hormonale, tiparele de somn, sănătatea mintală, problemele de relație, obiceiurile de exerciții fizice și stresul. […]

Lubitul meu nu mă mulțumește sexual

Sănătate Sexuală o săptămână inainte de

CuprinsMai mult conținut Healthista: În această rubrică Întrebați-o pe Sally, Lisa, 32 de ani, spune: „Iubitul meu nu mă mulțumește sexual”. Este amabil, hilar și stabil din punct de vedere financiar, dar egoist în pat. Sally Brown are sfaturi pentru o aventură complicată Dragă Sally, Sunt cu iubitul meu de patru ani și jumătate. Locuim impreuna, familia lui ma adora si de un an discutam impreuna despre un viitor serios. Ideea de căsătorie și copii este pe masă și nu m-aș putea gândi la o persoană mai bună cu care să-mi petrec restul vieții. Este amabil, inteligent, amuzant și un contabil stabil din punct de vedere financiar. Dar el este egoist în pat. Nu inițiază niciodată preludiul și nu pare interesat să facă ceva sexual decât dacă implică penetrare. Nici la începutul relației noastre nu a reușit niciodată să mă mulțumească. Simt că sexul cu el este o cursă și […]

Cât de aproape suntem de o femeie Viagra?

Sănătate Sexuală 2 săptămâni inainte de

La douăzeci de ani de la lansarea acestor mici pastile albastre pentru bărbați, pe piața americană a fost lansat un medicament numit Viagra pentru femei. Dar efectele sale secundare sunt înfricoșătoare. Deci, există o alternativă naturală, întreabă Anna MageeCuprinsSosirea Viagra femininăFuncționează?Efecte secundare – și oh, nu o luați cu alcoolFemale Viagra – Cine are nevoie oricum?Există o alternativă sigură, complet naturală, la așa-numita Viagra feminină?Efecte secundare?Cum o iau?Conținut asociat cu Healthista În urmă cu douăzeci de ani, o mică pastilă albastră a fost aprobată pentru a oferi bărbaților cu disfuncție erectilă acces gratuit, dacă este cauzat din punct de vedere medical, la sesiunile sexuale de noapte târziu din tinerețe. Dar dacă a avea un partener care ia Viagra este un lucru bun sau rău pentru o soție sau o prietenă este o altă întrebare – puțin mai complicată. Ce ar putea face femeile pentru a ține pasul? Într-adevăr, de când […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu