5 lucruri de știut înainte de a lua Botox

Olivia Beresford, fondator și director al Olivia Beresford Aesthetic Clinic de pe Harley Street, împărtășește 5 lucruri pe care probabil ar trebui să le știi înainte de a încerca Botox Toxina botulinica este denumirea medicala pentru Botox si este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri cosmetice la nivel mondial. Marca originală a toxinei botulinice A se numește „Botox”, dar acest nume este acum sinonim cu orice tratament cu toxină botulină. Botox-ul există de zeci de ani și este acum utilizat pentru un set de condiții în continuă expansiune. Dacă vă gândiți la Botox pentru prima dată, iată câteva lucruri pe care poate doriți să le știți înainte de a vă programa… #1 Botox-ul funcționează numai pentru anumite tipuri de riduri Toxina botulinică A acţionează prin întreruperea comunicării dintre o terminaţie nervoasă şi un muşchi, împiedicând contractarea acestuia. Acest efect este folosit pentru a relaxa ridurile, dar putem folosi toxine […]

5 lucruri de știut înainte de a lua Botox

Olivia Beresford, fondator și director al Olivia Beresford Aesthetic Clinic de pe Harley Street, împărtășește 5 lucruri pe care probabil ar trebui să le știi înainte de a încerca Botox

Toxina botulinica este denumirea medicala pentru Botox si este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri cosmetice la nivel mondial.

Marca originală a toxinei botulinice A se numește „Botox”, dar acest nume este acum sinonim cu orice tratament cu toxină botulină.

Botox-ul există de zeci de ani și este acum utilizat pentru un set de condiții în continuă expansiune.

Dacă vă gândiți la Botox pentru prima dată, iată câteva lucruri pe care poate doriți să le știți înainte de a vă programa…

#1 Botox-ul funcționează numai pentru anumite tipuri de riduri

Toxina botulinică A acţionează prin întreruperea comunicării dintre o terminaţie nervoasă şi un muşchi, împiedicând contractarea acestuia.

Acest efect este folosit pentru a relaxa ridurile, dar putem folosi toxine și pentru a trata zonele cu transpirație excesivă (de exemplu scalpul sau sub brațe) sau pentru a ajuta la reducerea forței mușchilor care ne determină să ne scrâșnim dinții.

Uneori, toxinele sunt desfășurate pentru a corecta zâmbetul unei persoane sau pentru a-i oferi pacientului un ghiont blând prin slăbirea gâtului.

Relaxarea ridurilor frunții este de departe cea mai comună utilizare a injecțiilor cu toxine și este foarte populară la pacienții de toate vârstele.

Toxina botulinica nu va corecta toate ridurile

Un lucru de reținut este că toxina botulină nu va corecta toate ridurile. Ridurile care apar atunci când ne mișcăm mușchii feței se numesc riduri dinamice. Dacă ne încruntăm sau ridicăm mult sprâncenele, atunci apar ridurile dinamice.

Ridurile statice, însă, sunt vizibile chiar dacă suntem în repaus – sunt cauzate de deteriorarea și pierderea de colagen și elastină din pielea din jurul lor.

Odată ce mușchiul este relaxat de toxina injectată, acesta nu mai poate mișca pielea de deasupra și ridurile dinamice dispar.

Pe de altă parte, ridurile statice nu vor dispărea după injecțiile cu toxină botulină, deși se pot îmbunătăți puțin cu utilizarea continuă.

#2 Botoxul durează de obicei doar aproximativ trei luni

Este nevoie de o medie de 12 săptămâni pentru ca organismul nostru să formeze noi conexiuni în jurul terminației nervoase și astfel, în majoritatea cazurilor, efectul injecțiilor se va dispărea după aceasta.

Efectul este în mod normal cel mai mare la două până la patru săptămâni după tratamentul inițial și începe să dispară treptat din a șasea săptămână.

Acesta este ceva de reținut, deoarece dacă decideți să mențineți efectul după prima ședință, va trebui să reveniți în mod regulat pentru întâlniri repetate.

Vestea bună este că, dacă utilizați toxina botulină relativ regulat, puteți descoperi că puteți trece mai mult între tratamente și va avea nevoie de o doză mai mică pentru a obține același efect.

femeie-primind-injectii-botox.jpg

# 3 Pot apărea efecte secundare

În mâinile instruite, injecțiile cu toxină botulină sunt considerate extrem de sigure. Majoritatea reacțiilor adverse sunt legate de injecție mai degrabă decât de medicamentul în sine.

Pot apărea vânătăi și umflături la locul injectării și pot fi dificil de prevenit. Țineți cont de acest lucru dacă intenționați să aveți tratamentul înainte de o ocazie specială – cel mai bine este să căutați tratament cu câteva săptămâni înainte de eveniment, în cazul în care orice vânătăi persistă.

cel mai bine este să căutați tratament cu câteva săptămâni înainte de eveniment

Uneori poate apărea asimetrie în zilele imediat următoare tratamentului, dar este în mod normal uşoară şi de scurtă durată.

Acest lucru se întâmplă deoarece toxina botulină durează aproximativ două săptămâni după injectare pentru a-și dezvolta pe deplin efectele. Unele zone se pot relaxa mai devreme decât altele, dar în cele din urmă toate „prind din urmă” și echilibrul revine.

Dureri de cap și simptome asemănătoare gripei după injecțiile cu toxină botulină pot apărea, cele mai multe durează între 12 și 24 de ore și sunt ușor ameliorate prin odihnă și calmante simple, cum ar fi paracetamolul.

5 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a obține Botox SLIDER

#4 Botoxul poate fi folosit pentru a preveni ridurile, dar aveți grijă să nu exagerați

Acesta este un motiv foarte frecvent pentru tratament: pacienții mai tineri caută să prevină formarea ridurilor statice și dinamice, cel mai frecvent pe frunte sau în jurul ochilor.

Cel mai bun mod de a ști de unde vei avea ridurile pe măsură ce îmbătrânești este să te uiți la părinții tăi: Genetica joacă un rol enorm în modul în care îmbătrânim. Dacă mama ta are linii de încruntare foarte pronunțate, este mai probabil să le dezvolți pe măsură ce îmbătrânești.

Folosirea de doze mai mici de toxine este o modalitate de a preveni contractarea prea mare a mușchilor „vinovați” și de a preveni apariția ridurilor ani mai târziu.

Provocarea în aceste cazuri este să nu supraproceseze. Deoarece aceste tratamente sunt în mod normal începute la o vârstă mai fragedă, pacientul este probabil să sufere de toxină botulină timp de câteva decenii.

Uită-te la părinții tăi – genetica joacă un rol enorm în modul în care îmbătrânim

Un medic cu experiență va fi capabil să găsească un echilibru între prevenirea ridurilor și nu provocarea subțierii / pierderii musculare din cauza utilizării prelungite a toxinelor.

Nu toate zonele feței pot fi tratate cu toxină botulină, pot exista tratamente alternative care sunt mai potrivite pentru tine.

Chiar dacă injecțiile cu toxine pot ajuta la o serie de probleme, asta nu înseamnă că pot rezolva fiecare ridă de pe față.

Ridurile profunde statice din jurul fruntii sau cele formate in jurul gurii si pe obrajii nostri nu vor fi ameliorate de injectiile cu toxina botulinica sau rezultatele pot fi prea subtile pentru a fi considerate un rezultat bun avand in vedere costurile tratamentului.

Procedurile și produsele care corectează textura pielii, cresc producția de colagen și elastină și îmbunătățesc hidratarea pot fi mai potrivite pentru tratarea problemelor care nu pot fi rezolvate numai cu toxina botulină.

Este întotdeauna o idee bună să consultați un profesionist din domeniul sănătății cu experiență despre obiectivele dumneavoastră de tratament, astfel încât să puteți formula împreună un plan care să vă ajute să obțineți rezultatele dorite.

thumbnail_DSC_8421-Edit-2

După ce și-a obținut diploma de medicină în Australia, Olivia Beresford și-a urmat formarea postuniversitară în anestezie, accidente și urgențe pentru NHS din Marea Britanie.

După nașterea celui de-al doilea fiu în urmă cu 6 ani, Olivia credea că a îmbătrânit 10 ani, atunci când a început să exploreze medicina estetică, mai întâi ca pacientă.

Doar un simplu tratament i-a îmbunătățit atât de mult încrederea în sine, încât s-a simțit ca o femeie nouă și a fost încântată de rezultate, așa că a continuat să se antreneze în medicina estetică.

Olivia deține un certificat postuniversitar în medicină estetică de la Universitatea Queen Mary din Londra și este membru afiliat al Cosmetic Complications Expert Group (ACE), care își propune să îmbunătățească siguranța pacientului în practica estetică.

Olivia este, de asemenea, membru al Joint Council for Cosmetic Practitioners (JCCP), o organizație care promovează siguranța publică și cele mai bune practici în produsele cosmetice non-chirurgicale.

Mai mult conținut Healthista:

Ritualuri de sănătate – cine are nevoie de ele? Spoiler: TU, probabil, iată de ce…

4 mituri despre proteine ​​pe care trebuie să nu mai credeți

Te simti prost? Dureri articulare? Oboseală? Iată ce poate ajuta în această iarnă

Vrei buze frumoase? Așa obții mufăla perfectă

Exerciții postnatale – un ghid expert pentru alergarea după naștere

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

„Sunt un om de știință în îngrijirea pielii – iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru pielea aflată la menopauză”

Frumuseţe 2 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt primele semne ale schimbărilor de îngrijire a pielii în timpul menopauzei? # 1 Găsiți o cremă hidratantă care funcționează! # 2 Optează pentru ingrediente blânde în loc de retinol # 3 Evitați curățările și scruburile dure # 4 Protejați-vă pielea de daunele solare Healthista a vorbit cu Marina Trani, om de știință în îngrijirea pielii și fondatoare Vive Skincare, care dezvăluie cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a ajuta pielea aflată la menopauză. Piele uscată, roșeață, sensibilitate… dacă credeai că problemele pielii sunt rezervate adolescenței, gândește-te din nou. De-a lungul vieții, pielea noastră este expusă în mod constant provocărilor precum razele UV, schimbările climatice, stresul oxidativ și poluarea aerului, toate acestea provocând niveluri scăzute de inflamație. O altă provocare cu care se confruntă pielea noastră sunt fluctuațiile hormonale, care pot dăuna aspectului general al pielii noastre. Mai ales când vine vorba de sarcină și […]

Tot ce trebuie să știi despre psoriazis

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt semnele și simptomele psoriazisului?Care sunt cauzele psoriazisului?Se poate trata psoriazisul? Psoriazisul afectează 1 din 50 de persoane – pielea solzoasă, iritată și inflamată poate duce la probleme de sănătate mintală și fizică. Dr. Alexis Granite îi spune lui Healthista tot ce trebuie să știm despre psoriazis Pentru cei care suferă de psoriazis, veți ști ce este și povara de a trăi cu el. Fulgi de piele solzoase, pruriginoase, inflamate, iritate care nu par să dispară niciodată, indiferent de ceea ce faci. Fiecare afecțiune a pielii este asociată cu diferiți factori genetici și de mediu și caracteristici clinice. Fundația Națională pentru Psoriazis afirmă: „O celulă normală a pielii se maturizează și cade de pe suprafața corpului în 28 până la 30 de zile. Cu toate acestea, pielea afectată de psoriazis durează doar trei până la patru zile pentru a se maturiza și a ieși la suprafață. În loc să […]

Oferă-ți pielii tale un pic de atenție primăvara aceasta la aceste 5 clinici de frumusețe din Londra

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsClinica de frumusețe numărul 1 din Londra Clinica Holland ParkLondon Beauty Clinic #2 The Body LabLondon Beauty Clinic #3 Remedi LondonLondon Beauty Clinic #4 Minalee London London Beauty Clinic #5 Effect Doctors cu South Kensington Members Club De la tratamente cu laser la terapie cu lumină, Ksenia Lavrentieva de la Healthista a trecut în revistă 5 clinici de frumusețe din Londra pentru a oferi pielii tale un pic de atenție în această primăvară. Pe măsură ce primăvara se apropie, pielea noastră uscată de iarnă are nevoie disperată de ceva TLC. Odată cu schimbarea anotimpurilor, veți descoperi că majoritatea oamenilor își abandonează coconii de frig în favoarea unor noi rutine de fitness, regimuri de îngrijire a pielii și suplimente în așteptarea soarelui care va veni. Aceste tratamente vă pot revitaliza nuanța generală a pielii În fiecare lună, revizuim produsele, tratamentele și experiențele noastre preferate pentru a ne ajuta cititorii să navigheze […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu