10 lucruri pe care trebuie să le știți despre SPF

Soarele pare să fie aici pentru a rămâne. Știm mai mult ca oricând cât de importantă este purtarea SPF pentru pielea noastră. Iată ce trebuie să știți și produsele de protecție solară pe care le iubim Pe măsură ce vara se apropie, magazinul este din nou plin cu o gamă de produse SPF pentru a ne ajuta să ne îngrijim pielea în cele mai însorite zile. Cu toate acestea, știați că pentru a vă proteja cu adevărat pielea, pentru a preveni îmbătrânirea prematură și pentru a îmbunătăți textura pielii, trebuie să porți SPF 365 de zile pe an? Este atuul tău esențial de îngrijire zilnică a pielii și arma ta preventivă supremă, indiferent de culoarea sau nuanța pielii tale. Beneficiile SPF… Reduce riscul de cancer Protejează pielea de razele dăunătoare UV/UVA Protejează împotriva arsurilor solare, înroșirii și inflamațiilor Previne primele semne de îmbătrânire Previne hiperpigmentarea, ajutând la menținerea unui ton […]

10 lucruri pe care trebuie să le știți despre SPF

Soarele pare să fie aici pentru a rămâne. Știm mai mult ca oricând cât de importantă este purtarea SPF pentru pielea noastră. Iată ce trebuie să știți și produsele de protecție solară pe care le iubim

Pe măsură ce vara se apropie, magazinul este din nou plin cu o gamă de produse SPF pentru a ne ajuta să ne îngrijim pielea în cele mai însorite zile.

Cu toate acestea, știați că pentru a vă proteja cu adevărat pielea, pentru a preveni îmbătrânirea prematură și pentru a îmbunătăți textura pielii, trebuie să porți SPF 365 de zile pe an?

Este atuul tău esențial de îngrijire zilnică a pielii și arma ta preventivă supremă, indiferent de culoarea sau nuanța pielii tale.

Beneficiile SPF…
  • Reduce riscul de cancer
  • Protejează pielea de razele dăunătoare UV/UVA
  • Protejează împotriva arsurilor solare, înroșirii și inflamațiilor
  • Previne primele semne de îmbătrânire
  • Previne hiperpigmentarea, ajutând la menținerea unui ton uniform al pielii
  • Oprește deteriorarea ADN-ului
Top 10 întrebări frecvente despre SPF…

Ar trebui să folosiți protecție solară în zilele înnorate?

Zilele înnorate nu sunt o scuză pentru a nu te proteja de soare, deoarece nivelul radiațiilor UV nu este afectat de temperatură, iar razele UV pot pătrunde prin norii subțiri.

Nivelul radiațiilor UV nu este afectat de temperatură

De fapt, norii neregulați pot intensifica nivelul UV, deoarece radiația este reflectată de la marginea norilor și apoi se concentrează pe sol.

CITEȘTE MAI MULT: 7 soluții pentru pielea deteriorată de soare pe care fiecare iubitor de plajă trebuie să le știe

Ce SPF să folosești pe față?

Chiar dacă decizi să optezi pentru un SPF mai mic pe corp, ar trebui să optezi totuși pentru cea mai mare protecție posibilă a feței tale.

„SPF-ul din fondul de ten nu este suficient pentru a te proteja de soare, așa că folosește întotdeauna o protecție solară separată pe față”, spune dr. Preema Vig, fost medic generalist și medic estetician avansat.

Care este diferența dintre razele UVB și UVA?

Razele UVB provoacă arsuri ale pielii, în timp ce razele UVA sunt cele care provoacă îmbătrânirea și sunt asociate cu deteriorarea ADN-ului.

„Razele UVA pot modifica ADN-ul celulelor pielii, provocând melanom malign în timp”, spune dr. Preema.

Razele UVA sunt cele care provoacă îmbătrânirea

Cât de important este purtarea de protecție solară în lupta împotriva îmbătrânirii pielii?

Cel mai important produs de îngrijire a pielii disponibil pentru prevenirea ridurilor este crema solară. Razele UVA și UVB provoacă riduri prin descompunerea colagenului, creând radicali liberi și inhibând sistemul natural de reparare al pielii.

„Dacă investești doar într-un singur produs de îngrijire a pielii, asigură-te că are un SPF bun”, spune dr. Preema.

CITEȘTE MAI MULT: Acneea adulților: expertul își dezvăluie cauzele și 7 sfaturi importante pentru îngrijirea pielii

SPF-Sun-damage-skin-aging.jpg

Cremele de protecție solară protejează în același mod împotriva razelor UVA și UVB?

SPF-ul de pe o sticlă de protecție solară vă spune cantitatea de protecție împotriva razelor UVB, iar produsele din Marea Britanie conțin o evaluare cu stele pentru a vă spune proporțional cantitatea de protecție UVA conținută de o protecție solară.

caută creme de protecție solară etichetate „spectru larg”

Cinci stele înseamnă că SPF15 va oferi același nivel de protecție UVB și UVA; în timp ce trei stele (standardul european) vă spun că SPF15 vă va oferi o protecție UVA mai mică decât UVB.

Căutați, de asemenea, creme de protecție solară etichetate „spectru larg”, deoarece numai cremele de protecție solară care protejează împotriva razelor UVA și UVB au permisiunea legală de a folosi această etichetă.

Cât de des ar trebui să aplicați protecție solară?

Aplicați întotdeauna o cantitate generoasă de protecție solară cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, astfel încât să se poată absorbi în piele, apoi reaplicați la fiecare două ore, mai ales dacă vă aflați în apă sau în afara acesteia.

„Nu uitați să aplicați din nou protecție solară ori de câte ori transpirați sau înotați și la fiecare două ore”, ne sfătuiește dr. Preema.

CITEȘTE MAI MULT: 8 moduri naturale de a crește libidoul – Ghidul unui nutriționist

sfaturi-spf-pentru-femei-aplicare-crema-solara-pe-fata-.jpg

Care formulă oferă cea mai mare protecție – spray, gel sau cremă?

Toate planurile vă vor oferi același nivel de protecție. Deci, dacă pe flacon scrie SPF15, asta va fi protecția.

Într-adevăr, se reduce la preferințele individuale, așa că uită-te la ceea ce face produsul și nu la ceea ce este și asigură-te că produsul pe care îl alegeți are un nivel ridicat de protecție SPF și UVA.

Produsele care conțin retinol vor face pielea sensibilă la lumină

Ar trebui să evitați să utilizați produse care conțin retinol (vitamina A) dacă vă expuneți la soare?

Nu trebuie să purtați produse care conțin retinol atunci când sunteți expus la soare, deoarece acest lucru vă va face pielea mai sensibilă la razele UV și va duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii.

„Produsele care conțin retinol vor face pielea sensibilă la lumină și o vor îndepărta celulele vechi ale pielii, făcându-vă să pierdeți o anumită protecție solară de la bariera de celule moarte a pielii”, avertizează dr. Preema.

Care sunt cele mai bune ingrediente pe care să le căutați în crema de protecție solară?

Ingredientele de protecție solară pot fi împărțite în compuși fizici care blochează radiațiile sau compuși non-fizici care absorb radiațiile.

Căutați creme de protecție solară fizice avansate din punct de vedere științific, cum ar fi dioxidul de titan și oxidul de zinc micronizat, deoarece oferă protecție solară cu spectru larg.

CITEȘTE MAI MULT: 9 pași pentru a scăpa de abuzul psihologic

protectie solara-spf-femeie-appliquant-crème-solar-.jpg

Ce viitor pentru protecția solară? –

Cremele de protecție solară de ultimă oră nu numai că protejează împotriva razelor UVA și UVB, dar oferă și proprietăți anti-îmbătrânire și inversează și repară deteriorarea ADN-ului.

Cele mai bune alegeri de produse:

Mai jos sunt câteva dintre alegerile noastre de top cu SPF pe care să le încercați în această vară și să le luați cu dvs. în lunile mai reci:

#1 este Clinical Extreme Protect SPF 40. 68 GBP

iS-Clinical-Extreme-Protect-40-spf.jpg

Această protecție solară avansată oferă protecție cu spectru larg și ajută la repararea daunelor solare prin reducerea roșeață și inflamație asociate cu arsurile solare.

În studiile clinice, s-a dovedit că aplicarea Extreme Protect SPF oferă o protecție aproape completă împotriva formării dimmerelor de timină. Dimmerele de timină provoacă leziuni specifice ADN-ului care se corelează cu risc crescut de cancer.

Acest SPF este o protecție solară UVA/UVB avansată, cu spectru larg, bogat în antioxidanți, care ajută la menținerea sănătății optime a pielii, în timp ce o hidratează și o protejează.

Formula cu mai multe niveluri, protectoare pentru mediul înconjurător include tehnologia noastră exclusivă Extremozyme combinată cu active de protecție solară complet fizice, avansate din punct de vedere științific. Ajută la repararea daunelor solare prin reducerea înroșirii și inflamațiilor asociate cu arsurile solare.

Revision Skincare Intellishade TruPhysical SPF

#2 Skincare IntelliShade TruPhysical SPf Review, 81 GBP

O protecție solară minerală colorată eficientă împotriva UVA și UVB.

Acest SPF de la Revision Skincare combate liniile fine și ridurile datorită conținutului a peste 20 de ingrediente anti-îmbătrânire pentru a preveni semnele premature de îmbătrânire.

În plus, acest SPF acționează pentru a restabili și rehidrata pielea, susținând în același timp bariera naturală de hidratare. Un SPF perfect pentru fiecare zi a anului.

#3 Skinbetter sunbetter SPF 50 Compact, 65 GBP

Fond de ten pudră compact SPF Sunbetter

Această protecție solară compactă SPF 50 oferă un nivel ridicat de protecție solară în deplasare.

Acest compact mătăsos, moale, cu nuanța pielii oferă o notă de acoperire, perfect pentru a strecura în geanta de plajă pentru o zi plină la soare.

Compactul este o protecție solară cu spectru larg care poate acționa ca bază sub machiaj și poate fi stratificat pentru o acoperire suplimentară, dacă este necesar.

#4 Epionce Ultra Shield SPF 50, 31 GBP

Epionce Ultra Shield SPF 50

Conceput pentru a ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și pentru a reduce riscul de cancer de piele și agresorii de mediu asociați cu expunerea în aer liber, acest SPF vă oferă acoperire.

Formula transparentă ușoară, cu absorbție rapidă este perfectă pentru toate tipurile de piele.

Este un SPF ideal pentru oricine își dorește îngrijirea pielii vegană și fără cruzime și este, de asemenea, rezistent la apă, făcându-l ideal pentru oricine dorește să fie activ în această vară.

Croma_calming_face_mask_sRGB

Mască liniștitoare Croma No.5, 48 GBP

Masca de față liniștitoare este perfectă pentru atunci când ați avut puțin prea mult soare și aveți nevoie de ceva atât răcoritor, cât și hidratant.

Masca este plină cu ingrediente liniștitoare, precum aloe vera, ceaiul verde și uleiul de măceș, care oferă proprietăți regenerative eficiente pielii.

Tratamentul perfect pentru piele după plajă pentru a umple pielea cu vitamine, pentru a calma iritațiile și pentru a oferi confort pielii agravate.

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

„Sunt un om de știință în îngrijirea pielii – iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru pielea aflată la menopauză”

Frumuseţe 2 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt primele semne ale schimbărilor de îngrijire a pielii în timpul menopauzei? # 1 Găsiți o cremă hidratantă care funcționează! # 2 Optează pentru ingrediente blânde în loc de retinol # 3 Evitați curățările și scruburile dure # 4 Protejați-vă pielea de daunele solare Healthista a vorbit cu Marina Trani, om de știință în îngrijirea pielii și fondatoare Vive Skincare, care dezvăluie cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a ajuta pielea aflată la menopauză. Piele uscată, roșeață, sensibilitate… dacă credeai că problemele pielii sunt rezervate adolescenței, gândește-te din nou. De-a lungul vieții, pielea noastră este expusă în mod constant provocărilor precum razele UV, schimbările climatice, stresul oxidativ și poluarea aerului, toate acestea provocând niveluri scăzute de inflamație. O altă provocare cu care se confruntă pielea noastră sunt fluctuațiile hormonale, care pot dăuna aspectului general al pielii noastre. Mai ales când vine vorba de sarcină și […]

Tot ce trebuie să știi despre psoriazis

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt semnele și simptomele psoriazisului?Care sunt cauzele psoriazisului?Se poate trata psoriazisul? Psoriazisul afectează 1 din 50 de persoane – pielea solzoasă, iritată și inflamată poate duce la probleme de sănătate mintală și fizică. Dr. Alexis Granite îi spune lui Healthista tot ce trebuie să știm despre psoriazis Pentru cei care suferă de psoriazis, veți ști ce este și povara de a trăi cu el. Fulgi de piele solzoase, pruriginoase, inflamate, iritate care nu par să dispară niciodată, indiferent de ceea ce faci. Fiecare afecțiune a pielii este asociată cu diferiți factori genetici și de mediu și caracteristici clinice. Fundația Națională pentru Psoriazis afirmă: „O celulă normală a pielii se maturizează și cade de pe suprafața corpului în 28 până la 30 de zile. Cu toate acestea, pielea afectată de psoriazis durează doar trei până la patru zile pentru a se maturiza și a ieși la suprafață. În loc să […]

Oferă-ți pielii tale un pic de atenție primăvara aceasta la aceste 5 clinici de frumusețe din Londra

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsClinica de frumusețe numărul 1 din Londra Clinica Holland ParkLondon Beauty Clinic #2 The Body LabLondon Beauty Clinic #3 Remedi LondonLondon Beauty Clinic #4 Minalee London London Beauty Clinic #5 Effect Doctors cu South Kensington Members Club De la tratamente cu laser la terapie cu lumină, Ksenia Lavrentieva de la Healthista a trecut în revistă 5 clinici de frumusețe din Londra pentru a oferi pielii tale un pic de atenție în această primăvară. Pe măsură ce primăvara se apropie, pielea noastră uscată de iarnă are nevoie disperată de ceva TLC. Odată cu schimbarea anotimpurilor, veți descoperi că majoritatea oamenilor își abandonează coconii de frig în favoarea unor noi rutine de fitness, regimuri de îngrijire a pielii și suplimente în așteptarea soarelui care va veni. Aceste tratamente vă pot revitaliza nuanța generală a pielii În fiecare lună, revizuim produsele, tratamentele și experiențele noastre preferate pentru a ne ajuta cititorii să navigheze […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu