Căderea părului după covid? 5 moduri de a-ți menține părul și scalpul sănătos

Ești îngrijorat de căderea părului? Ați observat căderea părului post-Covid? Dr. Simmy Kaur, medic generalist și medic MONPURE, dezvăluie 5 moduri de a vă menține părul și scalpul sănătos – deoarece părul sănătos începe de la rădăcină S-a raportat că una din cinci persoane cu Covid-19 ar putea suferi căderea părului în urma infecției. Căderea părului tinde să apară la câteva luni după infecția primară, femeile fiind expuse un risc mai mare. Acesta nu este un simptom specific Covid-19. După stres sau traume corporale, nu este neobișnuit să observi căderea părului câteva luni mai târziu. Ciclul părului este împărțit în trei faze: faza anagenă (creștere), catagenă (tranziție) și faza telogenă (repaus). Căderea părului apare de obicei la aproximativ trei luni după un eveniment stresant de viață Traumele și stresul corporal precum Covid-19 pot provoca faza de efluviu telogen (TE). Acest lucru se întâmplă atunci când părul trece prematur de la […]

Căderea părului după covid?  5 moduri de a-ți menține părul și scalpul sănătos

Ești îngrijorat de căderea părului? Ați observat căderea părului post-Covid? Dr. Simmy Kaur, medic generalist și medic MONPURE, dezvăluie 5 moduri de a vă menține părul și scalpul sănătos – deoarece părul sănătos începe de la rădăcină

S-a raportat că una din cinci persoane cu Covid-19 ar putea suferi căderea părului în urma infecției.

Căderea părului tinde să apară la câteva luni după infecția primară, femeile fiind expuse un risc mai mare.

Acesta nu este un simptom specific Covid-19. După stres sau traume corporale, nu este neobișnuit să observi căderea părului câteva luni mai târziu.

Ciclul părului este împărțit în trei faze: faza anagenă (creștere), catagenă (tranziție) și faza telogenă (repaus).

Căderea părului apare de obicei la aproximativ trei luni după un eveniment stresant de viață

Traumele și stresul corporal precum Covid-19 pot provoca faza de efluviu telogen (TE). Acest lucru se întâmplă atunci când părul trece prematur de la faza de creștere la faza de repaus, provocând căderea unei cantități semnificative de păr.

Faza telogenă durează aproximativ trei luni, așa că căderea părului apare de obicei la aproximativ trei luni după un eveniment stresant de viață.

Din fericire, ET este aproape întotdeauna temporară și, pentru majoritatea, păr căprioarăEi cresc din nou și revin la starea lor inițială aproximativ șase luni mai târziu.

Ce zici de vaccinul Covid și căderea părului?

Nu există dovezi care să sugereze că vaccinul cauzează căderea părului. Este mult mai probabil ca alți factori care coincid cu vaccinarea, precum stresul sau boala, să fie cauza căderii părului.

Sfaturi de top pentru a ajuta la protejarea părului împotriva căderii părului:

Foliculul este în esență partea „vie” a părului, iar șuvițele nu sunt „vii” sau „moarte”, așa cum ar putea spune unii. Prin urmare, repararea șuvițelor poate fi adesea dificilă, dar nu imposibilă.

Este important să vă întrebați: „Ce pot face pentru a-mi menține părul cât mai sănătos posibil, având în vedere că mă angajez în aceste activități care dăunează părului?”

CITEȘTE MAI MULT: 5 lucruri pe care acest expert în îngrijirea părului anti-îmbătrânire vrea să le știe toată lumea

#1 Evitați căldura excesivă, tratamentele chimice și păstrați colorarea la minimum

Căldura și colorarea sunt principalii vinovați de deteriorarea părului. Ele tind să provoace ruperea legăturilor de păr în interiorul șuvițelor.

# 2 Utilizați produse de înaltă calitate

Deoarece foliculul de păr este partea vie a părului, este foarte important să ne concentrăm pe hrănirea scalpului, pentru a vă asigura că atunci când această parte a părului face parte din șuviță, este cât mai puternică posibil.

Gama MONPURE centrată pe scalp are o abordare pe trei niveluri pentru îmbunătățirea sănătății scalpului, foliculilor și șuvițelor.

Produsele lor au un profil de ingrediente de îngrijire a pielii care de fapt ajută la menținerea sănătoasă a scalpului, astfel încât părul să poată prospera.

# 3 Încercați un tratament pentru păr de salon

Tratamentele specifice pentru păr depind în întregime de tipul căderii părului. Prin urmare, este important să vă consultați medicul de familie sau dermatologul pentru a determina tipul de cădere a părului pe care îl experimentați, astfel încât să vă fie sugerat un regim de tratament adecvat.

Tratamentele topice obișnuite includ minoxidil, care a fost folosit de mulți ani pentru căderea părului atât la bărbați, cât și la femei.

Este important ca medicul dumneavoastră de familie sau dermatolog să vă examineze pentru a determina tipul de cădere a părului

Progresele tehnologice în medicină au ajutat la crearea de noi tratamente pentru căderea părului, cum ar fi PRP, laserul și transplantul de păr.

Eficacitatea acestor tratamente variază și, din nou, depinde în totalitate de tipul de cădere a părului pe care îl întâmpinați – dar rezultatele pot fi foarte promițătoare.

MONPURE a dezvoltat un tratament cu EF Future Health, metoda Rapunzel. Acesta combină un complex de factori de creștere în clinică, AQ Skin Solutions Advance Hair Complex, care este injectat în scalp, urmat de acul de micrograd. Utilizatorii folosesc apoi gama MONPURE acasă, înainte și după tratament, pentru a asigura eficacitatea deplină.

CITEȘTE MAI MULT: Hair guru dezvăluie 5 reguli pentru un păr sănătos și strălucitor

căderea părului femeie cheală

# 4 Păstrați stresul și alcoolul la minimum și evitați fumatul

Este important să vă asigurați că dormi suficient și că găsești timp să te relaxezi și să te recuperezi. Când nu dormim bine sau suntem stresați, concentrațiile excesive de cortizol, hormonul stresului, pot determina îmbătrânirea prematură a celulelor foliculilor de păr, ceea ce duce la căderea părului.

Deci, dacă ai un stil de viață încărcat, programează-te ceva timp pentru a te concentra pe relaxare sau încearcă câteva tehnici de relaxare.

Concentrațiile excesive de cortizol, hormonul stresului, pot provoca îmbătrânirea celulelor foliculilor de păr.

Monitorizarea consumului de alcool este, de asemenea, o idee bună: recomandarea actuală este să bei nu mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână și nu mai mult de trei unități pe zi. Un sfat bun este să planificați cel puțin două zile fără alcool pe săptămână.

În plus, unele forme de cădere a părului au fost legate de fumat – așa că renunțarea la acest obicei este foarte recomandată.

#5 Mâncați nutritiv pentru a crește vitaminele, mineralele și substanțele nutritive cheie

Este la fel de important să mănânci o dietă sănătoasă, echilibrată, cu multe fructe și legume, grăsimi și proteine ​​sănătoase pentru a te asigura că obții toți nutrienții esențiali, mineralele și nutrienții de care ai nevoie pentru a menține sănătatea generală și un păr sănătos în siguranță.

Luarea unei multivitamine și a vitaminei D poate fi utilă, la fel ca și biotină, fier, folat, vitamina B12, vitamina C, zinc și colagen, deoarece aceste suplimente au fost, de asemenea, legate de creșterea bună a părului.

căderea părului la femei poate fi tratată cu medicamente

Deficiențele de vitamine și minerale, cum ar fi anemia și hipotiroidismul, sunt cauze comune ale căderii părului, care pot fi tratate cu ușurință cu medicamente orale.

Căderea părului legată de hormoni, cum ar fi căderea părului cu model masculin și feminin, poate fi tratată cu medicamente utilizate în mod tradițional pentru hipertensiune arterială.

MONPURE London este primul brand global dedicat sănătății scalpului și părului. Echipa lor de experți în frumusețe, dermatologi și oameni de știință este dedicată furnizării de formule bazate pe rezultate pentru a îmbunătăți sănătatea scalpului în condiții precum căderea și rărirea părului.

Produsele lor luxoase, de înaltă calitate, sunt concepute pentru a schimba modul în care ne vedem părul, concentrându-ne pe fundația sa, scalpul.

articol pentru îngrijirea părului

Cu peste 13 ani de experiență medicală, Dr. Simmy Kaur a lucrat în unele dintre cele mai aglomerate spitale și clinici de medici de familie din Londra.

Gama ei largă de experiență, cunoștințele medicale experte ale scalpului și părului și capacitatea de a crea o conexiune emoțională cu pacienții au făcut-o persoana ideală pentru a deveni medic rezident la MONPURE Londra.

În calitate de medic generalist, ea examinează în mod regulat pacienții preocupați de sănătatea scalpului și căderea părului. Dr. Kaur înțelege pe deplin consecințele emoționale pe care le poate avea căderea părului și, prin urmare, își abordează pacienții dintr-o perspectivă psiho-dermatologică.

Ea ține cont de bunăstarea lor psihologică, precum și de elementele fizice ale căderii părului în sine atunci când le tratează.

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

„Sunt un om de știință în îngrijirea pielii – iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru pielea aflată la menopauză”

Frumuseţe 2 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt primele semne ale schimbărilor de îngrijire a pielii în timpul menopauzei? # 1 Găsiți o cremă hidratantă care funcționează! # 2 Optează pentru ingrediente blânde în loc de retinol # 3 Evitați curățările și scruburile dure # 4 Protejați-vă pielea de daunele solare Healthista a vorbit cu Marina Trani, om de știință în îngrijirea pielii și fondatoare Vive Skincare, care dezvăluie cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a ajuta pielea aflată la menopauză. Piele uscată, roșeață, sensibilitate… dacă credeai că problemele pielii sunt rezervate adolescenței, gândește-te din nou. De-a lungul vieții, pielea noastră este expusă în mod constant provocărilor precum razele UV, schimbările climatice, stresul oxidativ și poluarea aerului, toate acestea provocând niveluri scăzute de inflamație. O altă provocare cu care se confruntă pielea noastră sunt fluctuațiile hormonale, care pot dăuna aspectului general al pielii noastre. Mai ales când vine vorba de sarcină și […]

Tot ce trebuie să știi despre psoriazis

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt semnele și simptomele psoriazisului?Care sunt cauzele psoriazisului?Se poate trata psoriazisul? Psoriazisul afectează 1 din 50 de persoane – pielea solzoasă, iritată și inflamată poate duce la probleme de sănătate mintală și fizică. Dr. Alexis Granite îi spune lui Healthista tot ce trebuie să știm despre psoriazis Pentru cei care suferă de psoriazis, veți ști ce este și povara de a trăi cu el. Fulgi de piele solzoase, pruriginoase, inflamate, iritate care nu par să dispară niciodată, indiferent de ceea ce faci. Fiecare afecțiune a pielii este asociată cu diferiți factori genetici și de mediu și caracteristici clinice. Fundația Națională pentru Psoriazis afirmă: „O celulă normală a pielii se maturizează și cade de pe suprafața corpului în 28 până la 30 de zile. Cu toate acestea, pielea afectată de psoriazis durează doar trei până la patru zile pentru a se maturiza și a ieși la suprafață. În loc să […]

Oferă-ți pielii tale un pic de atenție primăvara aceasta la aceste 5 clinici de frumusețe din Londra

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsClinica de frumusețe numărul 1 din Londra Clinica Holland ParkLondon Beauty Clinic #2 The Body LabLondon Beauty Clinic #3 Remedi LondonLondon Beauty Clinic #4 Minalee London London Beauty Clinic #5 Effect Doctors cu South Kensington Members Club De la tratamente cu laser la terapie cu lumină, Ksenia Lavrentieva de la Healthista a trecut în revistă 5 clinici de frumusețe din Londra pentru a oferi pielii tale un pic de atenție în această primăvară. Pe măsură ce primăvara se apropie, pielea noastră uscată de iarnă are nevoie disperată de ceva TLC. Odată cu schimbarea anotimpurilor, veți descoperi că majoritatea oamenilor își abandonează coconii de frig în favoarea unor noi rutine de fitness, regimuri de îngrijire a pielii și suplimente în așteptarea soarelui care va veni. Aceste tratamente vă pot revitaliza nuanța generală a pielii În fiecare lună, revizuim produsele, tratamentele și experiențele noastre preferate pentru a ne ajuta cititorii să navigheze […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu