Cremă de protecție solară, roșeață și vitamina D

Indiferent dacă mergi în Barbados sau Brighton, iată ce trebuie să știi pentru a-ți proteja pielea cu protecție solară și a arăta în continuare strălucitor în această vară. Fie că mergi în Barbados sau în Brighton, vremea este frumoasă și ai de negociat toată problema privind protecția pielii. Acesta este momentul în care SPF, UVA și UVB pot însemna o mare CONFUZĂ Iată 12 fapte surprinzătoare pe care trebuie să le știi pentru a-ți proteja pielea de soare în această vară… Fapt surprinzător: SPF50 #1 nu este cu mult mai mare decât SPF30 Are sens că SPF 50 înseamnă aproape dublul protecției față de SPF 30, nu? Nu este cazul. SPF 6 filtrează 75 la sută din razele solare, dar apoi este nevoie de un salt cuantic, deoarece SPF 15 filtrează 93 la sută. Dincolo de asta, diferența este minimă, cu SPF 30 care filtrează 97% din razele soarelui și […]

Cremă de protecție solară, roșeață și vitamina D

Indiferent dacă mergi în Barbados sau Brighton, iată ce trebuie să știi pentru a-ți proteja pielea cu protecție solară și a arăta în continuare strălucitor în această vară.

Fie că mergi în Barbados sau în Brighton, vremea este frumoasă și ai de negociat toată problema privind protecția pielii. Acesta este momentul în care SPF, UVA și UVB pot însemna o mare CONFUZĂ

Iată 12 fapte surprinzătoare pe care trebuie să le știi pentru a-ți proteja pielea de soare în această vară…

Fapt surprinzător: SPF50 #1 nu este cu mult mai mare decât SPF30

Are sens că SPF 50 înseamnă aproape dublul protecției față de SPF 30, nu? Nu este cazul. SPF 6 filtrează 75 la sută din razele solare, dar apoi este nevoie de un salt cuantic, deoarece SPF 15 filtrează 93 la sută.

Dincolo de asta, diferența este minimă, cu SPF 30 care filtrează 97% din razele soarelui și SPF 50 care filtrează 98%.

Ce rost are să mergi foarte sus? Ei bine, pentru cei cu pielea foarte deschisă, care arde ușor, fiecare punct procentual contează, așa că un SPF50 este întotdeauna cel mai bun.

Faptul surprinzător #2 Durează doar zece minute pentru a obține D

Soarele este important pentru producerea vitaminei D, un supernutrient despre care se crede că ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer, boli de inimă și subțierea oaselor.

Pe măsură ce iarna lungă fără soare se termină și începe primăvara, 50% dintre britanici au niveluri scăzute de vitamina D și aproximativ 15% au o deficiență gravă.

Zece minute de expunere la soare de două până la trei ori pe săptămână, fără cremă de protecție solară și nu între orele 11:00 și 15:00 vor fi suficiente pentru majoritatea oamenilor și după aceea puneți o pălărie și protecție solară.

CITEȘTE MAI MULT: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre SPF – Plus 5 produse de protecție solară pe care le iubim

Faptul surprinzător #3 Ai nevoie de protecție solară chiar dacă porți o pălărie

În vacanță, razele soarelui se reflectă pe suprafețele strălucitoare precum apa, nisipul și zăpada. Aceasta înseamnă că poate arde părțile din tine pe care o umbrelă sau o pălărie nu le acoperă, deoarece sare pe alte suprafețe, arzând pielea din lateral și dedesubt.

Fapt surprinzător #4 Roșeața este o arsură

„Dar devin roșu și apoi mă bronzez” este o mantră comună pe care cei mai mulți dintre noi o greșesc. Studiile arată că expunerea la soare provoacă leziuni ale ADN-ului pielii chiar înainte ca pielea să devină roșie.

Odată ce deveniți roșii, au fost cauzate leziuni profunde ale ADN-ului și, în timp, acest lucru poate duce la cancer de piele și îmbătrânire prematură. Acestea sunt faptele.

Fapt surprinzător #5 Crema solară este o cremă hidratantă

Un SPF 30 poate fi folosit ca cremă hidratantă în lunile de vară, dar inversul nu se aplică. Cremele hidratante cu factori de protecție solară mai mici decât SPF 15 nu oferă suficientă protecție vara, iar dacă crema hidratantă este SPF 6 și fondul de ten este SPF 10, asta nu echivalează cu SPF 16.

De asemenea, vara, înlocuiește-ți crema hidratantă pentru corp cu SPF 15 sau 30. Cea mai frecventă zonă de cancer de piele în rândul femeilor este pe picioare, deoarece acestea aplică rar protecție solară în jumătatea lor inferioară.

CITEȘTE MAI MULTE: Melasma, pistrui și SPF – 6 moduri de a avea grijă de pielea ta la timp pentru vară

Protecție solară-roșeață-vitamina-D-12-fapte-surprinzătoare-despre-soare-și-pielea-ta-femeia-pe-plajă-aplicare-protecție-solară-.jpg

Fapt surprinzător #6 Cei mai mulți dintre noi folosim jumătate din crema de protecție solară de care avem nevoie

O persoană obișnuită are nevoie de două lingurițe de protecție solară pentru a-și acoperi capul, brațele și gâtul. Pentru tot corpul aveți nevoie de aproximativ două linguri. Dacă credeți că este foarte puțin probabil să utilizați atât de mult, alegeți cea mai mare protecție posibilă.

Chiar și atunci, reaplicați la fiecare două ore și mai des dacă v-ați schimbat hainele, ați înotat sau transpirat sau v-ați frecat cu un prosop.

Pentru a afla mai multe, vizitați sunsmart.org.uk.

Faptul surprinzător #7 Poți încă să arzi când nu există soare direct

Iată cum funcționează. Există două tipuri de lumină UV. Razele UVB sunt mai prezente în lumina directă a soarelui (SPF-ul unui produs se referă la cât de bine protejează împotriva UVB) și aceste raze sunt cele care provoacă arsuri și cancer de piele.

Razele UVA sunt razele de îmbătrânire ale soarelui. Ele pătrund mai adânc în piele și provoacă riduri. Sunt prezente atât în ​​zilele însorite, cât și în zilele plictisitoare și pătrund în nori, precum și în sticlă.

Căutați literele UVA într-un cerc lângă numărul SPF de pe etichetă. Multe produse au, de asemenea, un sistem de evaluare UVA „Star Rating” pe spate.

Gama Boots Soltan oferă cel mai înalt nivel de protecție UVA, cinci stele.

Fapt surprinzător nr. 8 Alimentele pot ajuta la protejarea pielii de razele soarelui – dar doar puțin

Alimentele bogate in antioxidanti te ajuta sa ramai tanar si sa ai acum o alta stea de aur. Fructele de pădure, strugurii negri, ardeii, roșiile și chiar ketchup-ul ar putea ajuta la creșterea protecției naturale a pielii tale solare.

Alimentele care conțin pigmenți roșii și violet pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi provocați în piele atunci când sunt expuse la soare. Încă aveți nevoie de protecție, dar acest lucru vă va ajuta să vă protejați de micile daune pe care le poate provoca crema de protecție solară.

CITEȘTE MAI MULT: 6 moduri de a te hidrata din mers în timpul unui val de căldură

Protecție solară-roșeață-vitamina-D-12-fapte-surprinzătoare-despre-soare-și-pielea-ta-femeia-poartă-o-pălărie-la-soare-.jpg

Fapt surprinzător # 9 Soarele este mai puternic în funcție de locul în care vă aflați

Acum puțină geografie. Dacă faci plajă într-o țară mai aproape de ecuator, soarele pare mai aprig pentru că este. Mai aproape de ecuator, primești mai multe raze UVB, motiv pentru care arzi mai repede în locurile tropicale.

Dar razele UVA sunt constante, ceea ce înseamnă că razele de îmbătrânire ale soarelui sunt acolo oriunde te-ai afla cu lumină naturală, chiar și în Regiunea Lacurilor în zilele gri.

Fapt surprinzător #10 Prăjirea două săptămâni pe an = risc de cancer de piele

Există două tipuri de cancer de piele. Unul dintre ele este cancerul de piele non-melanom, care rezultă din efectul cumulativ al expunerilor mici, neprotejate de-a lungul vieții.

Dar melanomul, cea mai periculoasă formă, este cauzată de expunerea intermitentă intensă la soare, cum ar fi arsurile intense timp de două săptămâni pe an de-a lungul vieții.

Dacă ai făcut asta în copilărie sau adolescent, riscul tău este și mai mare. Bucurați-vă de soare, dar folosiți SPF 30 atunci când vă aflați în vacanță în climat însorit și în lunile de vară în Marea Britanie.

CITEȘTE MAI MULT: Dieta pentru frumusețe – 5 moduri de a mânca împotriva acneei

Protecție solară-roșeață-vitamina-D-12-fapte-surprinzătoare-despre-soare-și-pielea-ta-crema-de-soare-poate-cauza-coșuri.jpg

Fapt surprinzător #11: Crema solară vă poate oferi erupții

Nu vă puteți imagina. Pentru a filtra eficient, cremele de protecție solară trebuie să se lege de piele, dar multe blochează porii. Dacă întâmpinați acest lucru, utilizați o loțiune mai ușoară sau pe bază de alcool în loc de cremă, deoarece aceasta nu va bloca canalele sebacee (grase) ale pielii și nu va reduce probabilitatea erupțiilor.

Faptul surprinzător #12 SPF30 încă te poate face bronzat

Bronzul provine dintr-un pigment numit melanină care dă culoare pielii. Este, de asemenea, filtrul UV al organismului și atunci când pielea este expusă la lumină, melanina o absoarbe și face ca pielea să se ardă și apoi să devină maro.

Folosind peste tot un produs de inalta protectie, puteti proteja pielea inainte sa se arda. Deoarece o astfel de protecție solară lasă să treacă două sau trei procente din razele soarelui, veți obține o notă de culoare în timp ce vă protejați pielea înainte să apară o reacție dăunătoare.

RĂSPUNSUL HEALTHISTA LA MENOPAUZĂ; MENOSTART: APĂSAȚI PLAY, NU PAUSE.

Pachetul de menopauză Healthista este un atelier video cuprinzător online, condus de Dr Dawn Harper; accesibil, accesibil și care acoperă toate aspectele menopauzei, pentru cei care au cea mai mare nevoie de ea.

Cu sfatul experților și cunoștințele de la șapte experți credibili în industria menopauzei, sperăm că această resursă online va ajuta femeile să facă față schimbărilor și provocărilor comune de sănătate și bunăstare care pot apărea înainte, după și în timpul menopauzei.

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

„Sunt un om de știință în îngrijirea pielii – iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru pielea aflată la menopauză”

Frumuseţe 2 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt primele semne ale schimbărilor de îngrijire a pielii în timpul menopauzei? # 1 Găsiți o cremă hidratantă care funcționează! # 2 Optează pentru ingrediente blânde în loc de retinol # 3 Evitați curățările și scruburile dure # 4 Protejați-vă pielea de daunele solare Healthista a vorbit cu Marina Trani, om de știință în îngrijirea pielii și fondatoare Vive Skincare, care dezvăluie cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a ajuta pielea aflată la menopauză. Piele uscată, roșeață, sensibilitate… dacă credeai că problemele pielii sunt rezervate adolescenței, gândește-te din nou. De-a lungul vieții, pielea noastră este expusă în mod constant provocărilor precum razele UV, schimbările climatice, stresul oxidativ și poluarea aerului, toate acestea provocând niveluri scăzute de inflamație. O altă provocare cu care se confruntă pielea noastră sunt fluctuațiile hormonale, care pot dăuna aspectului general al pielii noastre. Mai ales când vine vorba de sarcină și […]

Tot ce trebuie să știi despre psoriazis

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt semnele și simptomele psoriazisului?Care sunt cauzele psoriazisului?Se poate trata psoriazisul? Psoriazisul afectează 1 din 50 de persoane – pielea solzoasă, iritată și inflamată poate duce la probleme de sănătate mintală și fizică. Dr. Alexis Granite îi spune lui Healthista tot ce trebuie să știm despre psoriazis Pentru cei care suferă de psoriazis, veți ști ce este și povara de a trăi cu el. Fulgi de piele solzoase, pruriginoase, inflamate, iritate care nu par să dispară niciodată, indiferent de ceea ce faci. Fiecare afecțiune a pielii este asociată cu diferiți factori genetici și de mediu și caracteristici clinice. Fundația Națională pentru Psoriazis afirmă: „O celulă normală a pielii se maturizează și cade de pe suprafața corpului în 28 până la 30 de zile. Cu toate acestea, pielea afectată de psoriazis durează doar trei până la patru zile pentru a se maturiza și a ieși la suprafață. În loc să […]

Oferă-ți pielii tale un pic de atenție primăvara aceasta la aceste 5 clinici de frumusețe din Londra

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsClinica de frumusețe numărul 1 din Londra Clinica Holland ParkLondon Beauty Clinic #2 The Body LabLondon Beauty Clinic #3 Remedi LondonLondon Beauty Clinic #4 Minalee London London Beauty Clinic #5 Effect Doctors cu South Kensington Members Club De la tratamente cu laser la terapie cu lumină, Ksenia Lavrentieva de la Healthista a trecut în revistă 5 clinici de frumusețe din Londra pentru a oferi pielii tale un pic de atenție în această primăvară. Pe măsură ce primăvara se apropie, pielea noastră uscată de iarnă are nevoie disperată de ceva TLC. Odată cu schimbarea anotimpurilor, veți descoperi că majoritatea oamenilor își abandonează coconii de frig în favoarea unor noi rutine de fitness, regimuri de îngrijire a pielii și suplimente în așteptarea soarelui care va veni. Aceste tratamente vă pot revitaliza nuanța generală a pielii În fiecare lună, revizuim produsele, tratamentele și experiențele noastre preferate pentru a ne ajuta cititorii să navigheze […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu