De la neliniște la dureri de cap și dureri de stomac, unele simptome de anxietate sunt mai evidente decât altele. Dr. Raj Arora dezvăluie semnele și simptomele anxietății, plus modul în care un set de instrumente de autoîngrijire poate ajuta la prevenirea escaladării nivelului de anxietate într-o criză.
Anxietatea este un sentiment de neliniște, îngrijorare sau îngrijorare care apare de obicei în absența unei amenințări iminente sau a fricii.
O persoană care suferă de anxietate poate să-și facă griji în special cu privire la lucruri care urmează să se întâmple sau s-ar putea întâmpla în viitor. Anxietatea este un răspuns natural al omului și se manifestă de obicei prin gândurile, emoțiile și senzațiile noastre fizice.
Majoritatea oamenilor pot experimenta un anumit grad de anxietate din când în când, mai ales când se confruntă cu evenimente stresante din viață.
Anxietatea nu poate fi doar debilitantă pentru sănătatea fizică și mentală, dar poate contribui și la tulburări grave
Anxietatea este de obicei diagnosticată ca o tulburare de sănătate mintală dacă aceasta în mod constant influențează activitățile zilnice și vă împiedică să îndepliniți sarcinile zilnice.
Este important să recunoaștem că, atunci când este gravă, anxietatea nu poate fi doar debilitantă pentru sănătatea fizică și mentală, dar poate contribui și la afecțiuni grave, cum ar fi epuizarea, afecțiunile cardiace, hipertensiunea arterială, tulburările intestinale, durerile de cap și unele studii au arătat. că anxietatea poate contribui și la dezvoltarea demenței.
Există multe tipuri de tulburări de anxietate și fiecare are un set de criterii și simptome care vor fi examinate înainte de a se pune un diagnostic.
CITEȘTE MAI MULT: SOS emoțional: 10 tactici simple pentru a combate anxietatea și a-ți îmbunătăți starea de spirit
Identificați semnele de anxietate:
Există multe semne și acestea se pot manifesta sub formă de emoții dar și semne fizice, printre care:
- Senzație de neliniste, nervos sau nervos
- Obosirea cu ușurință
- Având dificultăți de concentrare
- Fiind iritabil
- Aveți dureri de cap, dureri musculare, dureri de stomac sau dureri inexplicabile
- Dificultate de a controla sentimentele de îngrijorare
- Aveți probleme de somn, cum ar fi dificultăți de a adormi sau de a rămâne
Recunoașterea semnelor și luarea primilor pași către intervenție poate fi dificilă pentru mulți oameni care nu se concentrează pe propria lor sănătate mintală sau pe auto-îngrijire.
Este esențial să poți acționa devreme dacă simți că anxietatea se acumulează. Acest lucru poate ajuta la prevenirea escaladării nivelului de anxietate într-o criză. Pentru a face acest lucru, sugerez adesea că un set de instrumente ar fi util. Pacienții descoperă adesea că acest lucru îi ajută să se concentreze asupra tehnicilor care le vor reduce nivelul de anxietate și îi vor ajuta să-i întemeieze.
CITEȘTE MAI MULT: Mindfulness și alergare: terapia care îți poate schimba viața
Creați un set de instrumente pentru prevenirea anxietății
Un set de instrumente este în esență un plan de acțiune pentru autoîngrijire. Îngrijirea de sine este esențială pentru a-ți îmbunătăți starea de bine sub toate aspectele ei, dar și pentru a ameliora sentimentele de anxietate. Îngrijirea de sine ajută, de asemenea, la dezvoltarea rezistenței, care este esențială pentru a ajuta la gestionarea sentimentelor de stres, îngrijorare și anxietate.
Când creați un set de instrumente, este important să îl faceți relevant pentru dvs. și să vă concentrați pe activitățile și intervențiile care vor avea cea mai mare greutate atunci când vine vorba de ameliorarea simptomelor.
A avea grijă de tine ajută și la dezvoltarea rezistenței
Sugerez adesea pacienților să enumere factorii declanșatori ai anxietății lor (dacă sunt conștienți de ei), astfel încât să se poată concentra apoi asupra măsurilor preventive din cutia lor de instrumente.
Activitățile tale de îngrijire personală îți vor modela setul de instrumente și, prin urmare, este important să explorezi activități care te fac să te simți bine și pozitiv. Ce activități te ajută atunci când te simți copleșit și la cine ai fi dispus să apelezi dacă ai avea nevoie de ajutor.
Cutia dvs. de instrumente poate conține unele dintre următoarele:
- Exerciții de respirație: exerciții ghidate prin intermediul unei aplicații sau pur și simplu numărarea respirațiilor adânci.
- Ascultă muzică: alege muzica care de obicei te calmeaza si te linisteste sau pentru unii poate fi muzica mai energizanta.
- Fă o plimbare în aer liber: Ieșirea afară pentru o gură de aer proaspăt vă poate ajuta să vă simțiți mai relaxați și mai calmi.
- Meditaţie: Mindfulness și meditația pot duce la o respirație concentrată, dar și un alt punct pe care să te concentrezi pentru a te îndepărta de emoțiile și sentimentele de anxietate.
- Logare: notarea temerilor, sentimentelor și emoțiilor vă poate ajuta să vă detașați de ele (cel puțin temporar).
- Legătura umană: A vedea prietenii și familia față în față și a avea o rețea de sprijin cu care să discutați și să împărtășiți temerile și grijile pot reduce sentimentele de izolare.
- Căutați sprijin și resurse profesionale: să știți când să contactați și să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății sau să căutați resurse online care vă pot ajuta să vă simțiți sprijinit.
- Luați în considerare medicamentele: Dacă anxietatea devine debilitantă, în ciuda încercării unei metode cu instrumente și a lucrului la declanșatorii, poate fi important să discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente și să recunoașteți că în cutia dvs. de instrumente poate însemna că este mai probabil să căutați ajutor și medicamente atunci când alte metode au eșuat. .
CITEȘTE MAI MULT: 5 sfaturi de auto-îngrijire pe care le poți urma în această seară pentru a reduce stresul
Aflați când să cereți ajutor
Este important să subliniem că nu există un moment potrivit sau greșit pentru a cere ajutor. Dacă nu ați creat încă un set de instrumente, dar descoperiți că anxietatea dvs. crește vertiginos sau aveți un set de instrumente, dar simțiți că intrați într-o criză, este important să contactați și să cereți ajutor de la medicul dumneavoastră generalist.
Dacă ați încercat o metodă de autoîngrijire sau un set de instrumente, dar încă vă confruntați cu manifestări emoționale și fizice de anxietate, este important să o raportați și să căutați ajutor.
În special, anxietatea poate duce la o stare de spirit scăzută persistentă, gânduri suicidare și gânduri de auto-vătămare la unii oameni. Dacă suferiți de acest lucru, este important să vă consultați urgent medicul de familie.
Ajutorul este întotdeauna disponibil prin intermediul medicului dumneavoastră de familie, dar există și multe organizații caritabile care oferă linii de criză.
Dr Raj Arora este medic generalist, fondator al @thefacebible și unul dintre cei mai importanți educatori medicali din Marea Britanie. Pasiunea ei constă în conștientizarea sănătății mintale, sănătatea femeilor și îngrijirea pielii.
În calitate de medic generalist, Dr Raj Arora a fost întotdeauna pasionată de educarea altor femei despre sănătatea femeilor și de utilizarea platformei ei de Instagram @dr_rajarora pentru a educa, informa, împuternici și inspira adepții ei.
RĂSPUNSUL LA MENOPAUZĂ LUI HEALTHISTA: APĂSAȚI PLAY, NU PAUZĂ.
Pachetul de menopauză Healthista este un atelier video cuprinzător online, condus de Dr Dawn Harper; accesibil, accesibil și care acoperă toate aspectele menopauzei, pentru cei care au cea mai mare nevoie de ea.
Cu sfatul experților și cunoștințele de la șapte experți credibili în industria menopauzei, sperăm că această resursă online va ajuta femeile să facă față schimbărilor și provocărilor comune de sănătate și bunăstare care pot apărea înainte, după și în timpul menopauzei.
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu