7 motive pentru care pigmentarea pielii s-ar putea să își schimbe culoarea

Ai pete pe piele sau pete decolorate? GP Deyo Famuboni ne oferă o perspectivă asupra motivului pentru care pigmentarea pielii îți poate schimba culoarea. Concentrându-ne în primul rând pe fața și mâinile noastre, de multe ori avem o politică de spălare și deplasare pentru restul pielii. Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și, prin urmare, merită să fie bine întreținută. pielea este, de asemenea, fantastică în a da semne de avertizare că ceva nu este în regulă cu corpul nostru Acest lucru nu numai că previne îmbătrânirea prematură și menține un aspect tineresc și suplu, dar oferă și o barieră de protecție împotriva multor toxine din mediu – mai mare decât de obicei la Londra, datorită calității aerului. Pielea este, de asemenea, o modalitate excelentă de a da semne de avertizare că ceva nu este în regulă cu corpul nostru. Petele mai întunecate pe piele pot apărea […]

7 motive pentru care pigmentarea pielii s-ar putea să își schimbe culoarea

Ai pete pe piele sau pete decolorate? GP Deyo Famuboni ne oferă o perspectivă asupra motivului pentru care pigmentarea pielii îți poate schimba culoarea.

Concentrându-ne în primul rând pe fața și mâinile noastre, de multe ori avem o politică de spălare și deplasare pentru restul pielii. Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și, prin urmare, merită să fie bine întreținută.

pielea este, de asemenea, fantastică în a da semne de avertizare că ceva nu este în regulă cu corpul nostru

Acest lucru nu numai că previne îmbătrânirea prematură și menține un aspect tineresc și suplu, dar oferă și o barieră de protecție împotriva multor toxine din mediu – mai mare decât de obicei la Londra, datorită calității aerului.

Pielea este, de asemenea, o modalitate excelentă de a da semne de avertizare că ceva nu este în regulă cu corpul nostru. Petele mai întunecate pe piele pot apărea adesea ca urmare a modificărilor interne sau atunci când nu funcționăm optim.

Iată care sunt cauzele comune ale acestei probleme și ce să faceți în privința ei…

Cauza #1 Luați un contraceptiv hormonal combinat

O mare invenție care ne-a transformat viața, pilula are multe beneficii, inclusiv reglarea menstruației, prevenirea acneei și protecția împotriva anumitor tipuri de cancer.

Cu toate acestea, hormonii din controlul nașterii pot declanșa o afecțiune numită melasma, o problemă cronică a pielii care provoacă o pigmentare maronie, pete faciale.

Acești hormoni par să contribuie la creșterea producției de melanină, pigmentul care întunecă pielea.

Cu toate acestea, hormonii utilizați în contracepție pot declanșa o afecțiune numită melasma.

Din păcate, ambii hormoni anticoncepționali – estrogenul și progesteronul – sunt asociați cu acesta și tinde să persistă atâta timp cât iei medicamentul. Poate dura câțiva ani pentru a se rezolva complet odată ce problema a încetat.

Acest lucru se datorează și faptului că cauza melasmei tinde să fie multifactorială: este ereditară și este mai frecventă la persoanele cu o problemă cu tiroida – hipotiroidismul.

Acest lucru poate fi uneori deranjant pentru noi, așa că merită să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament disponibile pentru a preveni formarea de noi infecții. Trebuie remarcat faptul că poate răspunde foarte lent la tratament.

CITEȘTE MAI MULTE: Cremă de protecție solară, roșeață și vitamina D – 12 fapte surprinzătoare despre soare și pielea ta

deyo pigmentarea pielii sarcina

Cauza #2 Ești însărcinată

Hormonii se schimbă odată cu sarcina și majoritatea femeilor observă o schimbare a tenului și a pielii. Cunoscută anterior ca „mască a sarcinii”, melasma este, de asemenea, mai frecventă în această perioadă și tinde să dispară la un an după naștere.

Etichetele cutanate, excrescențe delicate și neîngrijorătoare ale pielii, pot apărea mai întâi în jurul gâtului, axilelor și inghinală. Deoarece circulația sângelui crește în timpul sarcinii, este posibil să dezvolți și vase de sânge foarte mici în piele, care arată ca pete roșii.

Acneea și modificările asociate post-inflamatorii ale pigmentului întunecat se pot agrava inițial, apoi se pot îmbunătăți pe măsură ce progresezi.

De asemenea, puteți dezvolta vase de sânge foarte mici în piele, care arată ca pete roșii

Deși cel mai bine este să evitați medicamentele în timpul sarcinii, unele tratamente topice au fost considerate sigure pentru tratarea acneei și includ acizi de fructe și acid azelaic.

După ce discutăm despre unele modificări ale pielii în timpul sarcinii, majoritatea tind să dispară după naștere.

Cauza #3 Consumul tău de alcool este adesea peste limită

Efectele alcoolului asupra pielii sunt variate, variind de la efecte imediate, cum ar fi creșterea proeminenței vaselor de sânge pe piele (cum ar fi din cauza rozaceei), până la modificări care sugerează leziuni, boli cronice ale organelor interne, de la alcool la piele. cancer.

ne poate înroși palmele și întuneca pielea din jurul ochilor, gurii și picioarelor

Cu efectele sale asupra ficatului nostru, consumul cronic peste aportul recomandat poate crește numărul de vase de sânge de păianjen (numite angioame de păianjen), în principal în jurul părții superioare a corpului nostru. Ne poate înroși palmele și întuneca pielea din jurul ochilor, gurii și picioarelor.

De asemenea, putem suferi de deficiențe de vitamine și nutrienți, ceea ce duce la uscarea pielii și a foliculilor de păr proeminenti pe piele, care pot apărea mai întunecați și aspru.

Vitaminele A, B, C și zincul sunt esențiale pentru menținerea pielii cu aspect sănătos și, dacă digestia și ficatul nostru nu funcționează corect, este posibil să nu le absorbim corespunzător.

CITEȘTE MAI MULTE: Melasma, pistrui și SPF – 6 moduri de a avea grijă de pielea ta la timp pentru vară

deyo pigmentarea pielii bronz

Cauza #4 Faceți plajă sau folosiți adesea saloanele de bronzat

Când soarele iese în Londra, nu ne putem ascunde entuziasmul și uităm de crema de protecție solară. Fețele noastre, în special, sunt în pericol și pot îmbătrâni mai repede decât ar trebui. Acest lucru este cunoscut sub numele de fotoîmbătrânire și se datorează daunelor cauzate de trei tipuri de radiații solare: UVA, UVB și infraroșu-A.

Acest lucru nu numai că provoacă linii fine și riduri, dar provoacă și o creștere a pigmentării pielii, deoarece celulele bronzante (melanocitele) din piele devin hiperactive.

Acest lucru are ca rezultat pistrui, lentigo (pete de vârstă), leziuni maro cu neruși (keratoză seboreică) care nu dăunează și pete mai ușoare numite hipomelanoză (odată ce celulele sunt deteriorate).

Este important să vă verificați în mod regulat pielea pentru pete, mai ales dacă aveți pielea deschisă.

Dacă foliculii de păr sunt afectați, aceștia pot fi blocați de celulele moarte ale pielii și proteinele deteriorate, ducând la puncte negre și albe (comedoane) și umflături.

Cancerul de piele ne îngrijorează și, pe măsură ce soarele îmbătrânește pielea, îi afectează și sistemul imunitar. Este important să vă verificați în mod regulat pielea pentru a detecta pete, mai ales dacă aveți pielea deschisă, aveți peste 40 de ani, lucrați în aer liber sau ați avut o arsuri solare severe în trecut.

Consultați-vă medicul dacă aveți umflături în creștere, răni care nu se vindecă, pete noi sau pentru un control general. Protectia solara, protectia solara, hidratarea, o alimentatie sanatoasa si activitatea fizica regulata sunt esentiale. Oamenii activi par mai tineri!

Cauza #5 Tu iei medicamente

Cu numeroasele lor beneficii pentru durere, febră și inflamație, un medicament obișnuit fără prescripție medicală, antiinflamatoarele precum ibuprofenul sunt unul dintre cele mai frecvente medicamente care provoacă reacții adverse ale pielii.

Preparatele topice pot provoca inflamații și, pe măsură ce se vindecă, pigmenții se schimbă atunci când pielea pe care au fost aplicați este expusă la lumina soarelui. Administrat pe cale orală, poate provoca, de asemenea, o erupție cutanată generalizată, urticarie, fotosensibilitate a pielii și alergii, pentru a numi câteva.

Alte medicamente, inclusiv antimalaricele, antiepilepticele și antipsihoticele, pot contribui, de asemenea, la creșterea pigmentării în anumite zone ale pielii.

Aceste modificări sunt adesea inofensive și, de obicei, se stabilesc în timp odată ce tratamentul este oprit. Dacă sunteți îngrijorat că un medicament poate contribui la acest lucru, merită să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră înainte de a opri tratamentul.

CITEȘTE MAI MULT: 10 moduri de a te proteja împotriva poluării

deyo poluarea pigmentului pielii

Cauza #6 Sunteți expus la toxine din mediu

Așa cum soarele contribuie la îmbătrânirea prematură, cercetările sugerează că poluarea aerului are un impact asupra modului în care pielea îmbătrânește.

Se crede că particulele găsite în smog, fum și poluarea aerului creează aceeași reacție pe piele ca și radiația ultravioletă de la soare. Odată ce intră în contact cu pielea, rezultatul final este îmbătrânirea accelerată a pielii cu riduri și modificări pigmentare ale pielii.

Acest lucru este deosebit de important în orașele mari precum Londra, deoarece calitatea aerului tinde să fie mai proastă decât în ​​mediul rural. Cercetările sugerează că există mai multă depigmentare facială la persoanele care locuiesc în orașe decât la cei care locuiesc în zonele rurale.

O modalitate de a combate această îmbătrânire prematură este să vă spălați fața în mod regulat și să consumați o dietă bogată în antioxidanți.

CITEȘTE MAI MULT: Noua dietă cu colagen te poate ajuta să slăbești și să obții o piele strălucitoare?

țelina-provoacă-pigmentare-modificări-în-piele.jpg

Cauza #7 Manipulați alimente agravante (într-adevăr)

Anumite alimente și plante conțin anumite substanțe care, atunci când le atingem și apoi ne expunem la soare, pot provoca o reacție și inflamație a pielii numită hiperpigmentare fitofotodermatită.

Acest lucru tinde să apară numai pe pielea afectată. Zona poate arăta ca o arsură solară și în cele din urmă devine maro.

Principala substanță chimică din plantă se numește furoocumarină și se găsește în plante precum țelina, păstârnacul, pătrunjelul și unele citrice precum teiul și smochinele.

Pentru a preveni acest lucru, cel mai bine este să vă spălați mâinile după manipularea acestor alimente.

Deyo-Famuboni-headshot-by-Healthista.com_

Deyo Famuboni este medic generalist din Londra.

Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.

Toma Mihalache este pasionat de lumea digitală și creativă, fiind fondatorul și proprietarul site-ului "bapals.com". Cu o experiență solidă în domeniul online, el își dedică timpul și energia pentru a oferi cititorilor săi conținut de calitate și inspirație. Cu o abordare inovatoare și un simț al esteticii bine definit, Toma se străduiește să creeze un spațiu virtual autentic și captivant, unde moda și stilul se împletesc armonios. Prin intermediul blogului său, el își propune să aducă contribuții semnificative în lumea modei și să ofere o platformă pentru exprimarea creativității și pasiunii pentru frumos.

  • Total 138 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

„Sunt un om de știință în îngrijirea pielii – iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru pielea aflată la menopauză”

Frumuseţe 2 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt primele semne ale schimbărilor de îngrijire a pielii în timpul menopauzei? # 1 Găsiți o cremă hidratantă care funcționează! # 2 Optează pentru ingrediente blânde în loc de retinol # 3 Evitați curățările și scruburile dure # 4 Protejați-vă pielea de daunele solare Healthista a vorbit cu Marina Trani, om de știință în îngrijirea pielii și fondatoare Vive Skincare, care dezvăluie cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a ajuta pielea aflată la menopauză. Piele uscată, roșeață, sensibilitate… dacă credeai că problemele pielii sunt rezervate adolescenței, gândește-te din nou. De-a lungul vieții, pielea noastră este expusă în mod constant provocărilor precum razele UV, schimbările climatice, stresul oxidativ și poluarea aerului, toate acestea provocând niveluri scăzute de inflamație. O altă provocare cu care se confruntă pielea noastră sunt fluctuațiile hormonale, care pot dăuna aspectului general al pielii noastre. Mai ales când vine vorba de sarcină și […]

Tot ce trebuie să știi despre psoriazis

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsCare sunt semnele și simptomele psoriazisului?Care sunt cauzele psoriazisului?Se poate trata psoriazisul? Psoriazisul afectează 1 din 50 de persoane – pielea solzoasă, iritată și inflamată poate duce la probleme de sănătate mintală și fizică. Dr. Alexis Granite îi spune lui Healthista tot ce trebuie să știm despre psoriazis Pentru cei care suferă de psoriazis, veți ști ce este și povara de a trăi cu el. Fulgi de piele solzoase, pruriginoase, inflamate, iritate care nu par să dispară niciodată, indiferent de ceea ce faci. Fiecare afecțiune a pielii este asociată cu diferiți factori genetici și de mediu și caracteristici clinice. Fundația Națională pentru Psoriazis afirmă: „O celulă normală a pielii se maturizează și cade de pe suprafața corpului în 28 până la 30 de zile. Cu toate acestea, pielea afectată de psoriazis durează doar trei până la patru zile pentru a se maturiza și a ieși la suprafață. În loc să […]

Oferă-ți pielii tale un pic de atenție primăvara aceasta la aceste 5 clinici de frumusețe din Londra

Frumuseţe 3 săptămâni inainte de

CuprinsClinica de frumusețe numărul 1 din Londra Clinica Holland ParkLondon Beauty Clinic #2 The Body LabLondon Beauty Clinic #3 Remedi LondonLondon Beauty Clinic #4 Minalee London London Beauty Clinic #5 Effect Doctors cu South Kensington Members Club De la tratamente cu laser la terapie cu lumină, Ksenia Lavrentieva de la Healthista a trecut în revistă 5 clinici de frumusețe din Londra pentru a oferi pielii tale un pic de atenție în această primăvară. Pe măsură ce primăvara se apropie, pielea noastră uscată de iarnă are nevoie disperată de ceva TLC. Odată cu schimbarea anotimpurilor, veți descoperi că majoritatea oamenilor își abandonează coconii de frig în favoarea unor noi rutine de fitness, regimuri de îngrijire a pielii și suplimente în așteptarea soarelui care va veni. Aceste tratamente vă pot revitaliza nuanța generală a pielii În fiecare lună, revizuim produsele, tratamentele și experiențele noastre preferate pentru a ne ajuta cititorii să navigheze […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu