Te chinui să slăbești copilul și nu poți să-ți dai seama ce faci greșit? Nutriționistul pragmatic de la Healthista, May Simpkin, explică ce faci greșit
Pe langa aranjamentele finale pentru sosirea bebelusului tau, ultimele saptamani de sarcina sunt si momentul sa iei decizii si sa te angajezi la o dieta stricta care te va ajuta sa slabesti in cel mai scurt timp acele kilograme in plus pe care le-ai luat in timpul sarcinii.
Odată ce copilul tău sosește, încercările și necazurile de a trece de la o zi la alta preiau controlul, iar greutatea suplimentară pe care ai câștigat-o în timpul sarcinii este doar un gând ascuns într-o pâclă de hrăniri, țipete și Zzz smuls.
La urma urmei, greutatea a durat 9 luni să se acumuleze, iar cercetările arată că durează cel puțin atât de mult după naștere pentru ca organismul tău să revină la starea anterioară, în ceea ce privește înălțimea și greutatea.
Cu toate acestea, înaintează rapid până la prima aniversare a copilului tău. Încă te chinui să porți hainele de dinainte de sarcină și, în ciuda încercărilor tale de a reveni pe drumul cel bun, greutatea ta s-a încăpățânat să rămână la o „nouă normalitate”.
Este important să vă mențineți așteptările sub control și dacă aveți mult de slăbit, revenirea la mărimea 8 este un rezultat puțin probabil imediat după naștere. În general, cu o dietă sănătoasă și un nivel bun de exercițiu și activitate, ar trebui să urmăriți să slăbiți în jur de 1 până la 2 kilograme pe săptămână.
Iată 5 modificări pe care le poți face pentru a pierde în greutate copilul respectiv.
MAI MULT: Cum să-ți înghețe ouăle – explică un expert în fertilitate
-
Nu dormi suficient
Nu este surprinzător că somnul joacă un rol important în creșterea în greutate. Cercetările arată că lipsa somnului poate perturba hormonii care reglează apetitul, leptina și grelina. Leptina este hormonul tău „plin” și în timpul somnului, nivelul de leptina crește, spunându-i creierului că ai suficientă energie pentru a-ți satisface nevoile și că nu este nevoie să arzi calorii suplimentare. Când nu dormi suficient, nivelul leptinei este scăzut și din creier sunt trimise mesaje care încurajează foamea; încurajându-te să consumi mai multe calorii. Nivelurile constant scăzute ale leptinei duc la senzații constante de foame și la niveluri scăzute de energie, ceea ce promovează creșterea în greutate.
Ghrelin, în schimb, are efectul opus, spunându-i creierului că ți-e foame. În timpul somnului, nivelurile de grelină scad în mod natural pe măsură ce corpul tău spune creierului tău că nu are nevoie de atâta energie și, prin urmare, nu are nevoie de calorii suplimentare. Cu toate acestea, atunci când nu dormi suficient, ajungi să ai prea multă grelină în sistem, determinând corpul tău să creadă că îi este foame și are nevoie de mai multe calorii. Prin urmare, el încetează să mai ardă aceste calorii crezând că există un deficit; încă o dată încurajând creșterea în greutate.Femeie
-
Folosești cafeaua pe post de cârjă
Întâlnirea cu alte mame la o cafenea sau la o adunare antinatală poate fi o salvare în primele zile cu un nou-născut. Ritualurile necontenite de a avea grijă de nou-născutul tău; Asigurarea că bebelușul tău a fost hrănit, schimbat (hrănit și schimbat din nou) și așezat în siguranță în scaunul de mașină înainte de a te grăbi să ieși din casă, totul pe lângă lipsa de somn, poate avea efecte în timp și stresul asociat. va declanșa eliberarea. hormonul stresului cortizol; acest lucru promovează pofta de alimente dulci și zaharoase și, prin urmare, creșterea în greutate. Din păcate, aceste stresuri pot fi inevitabile în această etapă încărcată, dar este important să se minimizeze eliberarea de cortizol prin reducerea pe cât posibil a altor factori care provoacă și stres; de exemplu, limitează consumul de cafea, mai ales dacă te bazezi pe cafea pentru a te înveseli și a te menține. Alte băuturi cu cofeină, cum ar fi cola sau ceaiul, pot avea, de asemenea, un efect similar.
După 1 sau 2 cafele la începutul zilei, optează în schimb pentru ceaiuri din plante. Acest lucru vă va îmbunătăți hidratarea și va preveni fluctuațiile severe ale zahărului din sânge și simptomele asociate; de exemplu dureri de cap sau senzație de anxietate sau nervoasă.
MAI MULT: bulionul de oase este noua cafea?
-
Nu te miști suficient
Ciclul lipsei de somn și al letargiei se poate repeta cu ușurință de la o săptămână la alta și constati că nivelul tău de activitate este foarte scăzut și nu ai energia să te gândești să te înscrii la o sală de sport sau la un curs de exerciții. Creșterea treptată a nivelului general de activitate zilnică poate fi la fel de eficientă ca participarea la un program formal de exerciții și poate fi mai ușor de încadrat în ziua ta.
Începeți prin a merge la și de la orice întâlnire sau întâlnire și creșteți încet de la o plimbare blândă la un ritm mai rapid în timp. Folosiți mașina numai dacă vremea este rea sau este prea departe pentru a merge. O plimbare de cincisprezece până la douăzeci de minute în fiecare sens este ideală. În plus, folosește-ți treburile casnice ca activitate fizică. Inevitabil, veți lipsi timp pe care să-l dedicați sarcinilor zilnice în timpul somnului; o scuză ideală pentru a lucra rapid și pentru a finaliza treburile casnice în timp ce cheltuiești maximum de energie.
Nu numai că greutatea se va schimba mai ușor, dar te vei simți în curând întinerită, revigorată și inspirată să continui.
-
Întotdeauna mănânci pentru doi
Deși este esențial să mănânci o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a oferi suficientă energie și nutrienți pentru tine și copilul tău, alimentele pe care le alegeți și porțiile pe care le consumați vor juca un rol important în încercările dumneavoastră de a pierde în greutate. Planificați-vă mesele în avans și organizați un supermarket și poate o livrare săptămânală de legume organice, astfel încât opțiunile simple de mic dejun, prânz și cină să fie ușor disponibile în frigider și ușor de mâncat, dacă este necesar.
De exemplu, salate cu felii de curcan sau piept de pui fiert, conserve de fasole și leguminoase cu ton și legume tăiate cubulețe, supe de casă sau iaurt grecesc cu fructe proaspete. Dacă este posibil, aranjați ca cineva să aibă grijă de copilul dumneavoastră sau în timpul somnului și folosiți acest timp pentru a găti în lot, astfel încât să aveți la îndemână mesele gata preparate. Încercați aceste sugestii de mâncare ușor de refrigerat pentru un plus de confort:
- O supă copioasă cu multe legume și proteine. De exemplu, fierbeți un pui întreg într-un cuptor lent și utilizați bulionul ca bază pentru un bulion limpede de pui și legume sau încercați această supă copioasă de linte și roșii.
- Dips-urile sănătoase sunt o alegere excelentă de luat atunci când nu aveți timp. Combinați-l cu prăjituri de ovăz sau, în mod ideal, creșteți aportul de legume mâncând cu legume crude precum morcovi, ardei, țelină și castraveți. Încercați acest hummus ușor de sfeclă și hrean pentru o baie hrănitoare care se va păstra la frigider toată săptămâna.
- Ouăle sunt convenabile, rapid și ușor de gătit și pline de nutrienți: o alegere ideală. Omletă cu aluat cu avocado și roșii sau o omletă cu ciuperci sau ceapă cu salată de rucola și nasturel sunt hrănitoare și pline de proteine și fibre.
- Dacă ai nevoie de o gustare, asigură-te că este o alegere hrănitoare care te va menține. Aceste bile energetice Chocolate Bliss vor fi perfecte dacă îți este poftă de o răsfăț dulce sau ai nevoie de o reacție la mijlocul după-amiezii.
-
Nu prioritizați propriile nevoi
Nu se poate nega că asigurarea unui copil fericit și sănătos este esențială, iar a învăța să facă față acestor noi responsabilități poate fi o sarcină de netrecut; până în punctul în care ai pierdut complet din vedere propriile nevoi. Este crucial să puneți pe primul loc nevoile dvs., ale bebelușului și ale restului familiei. Mai întâi descărcați cartea mea electronică gratuită, disponibilă pe site-ul meu, care vă va oferi sfaturi și sfaturi valoroase pentru a începe. De acolo, vei fi bine echipat pentru a începe să faci mici schimbări în alegerile alimentare și stilul tău de viață, care te vor ajuta să lansezi un program sănătos de slăbit.
Mai Simpkin este un terapeut nutrițional calificat în Marea Britanie, cu un master în nutriție personalizată. Ea este un clinician cu experiență, practică medicina funcțională bazată pe dovezi și oferă cele mai recente cercetări în domeniul nutriției. Este un practician înregistrat, obligat de Codul de etică pentru practica clinică și îndeplinește criteriile stricte cerute pentru BANT, Asociația Britanică pentru Nutriție Aplicată și Terapie Nutrițională și CNHC, Consiliul pentru sănătate complementară și naturală, care este sfatul recomandat de Departamentul de Sănătate din Marea Britanie pentru servicii de sănătate complementare și naturale. Ea este, de asemenea, președinte al comitetului profesional continuu al BANT. În plus, este înregistrată la AFMCP, Institutul de Medicină Funcțională – Aplicarea medicinei funcționale în practica clinică™ și membru al RSM, Societatea Regală de Medicină.
Pentru mai multe informații despre cum să slăbiți, rețete și idei bogate în nutrienți, vizitați www.maysimpkin.com sau urmăriți May pe Instagram: @maysimpkinnutrition sau Twitter. @MaySimpkin
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu