- Iată câteva semne fizice de stres pe care să nu le ignori…
- # 1 Oboseală
- # 2 Pofta de cafea
- # 3 Pofta de zahăr
- #4 Pofta de sare
- # 5 Toleranță scăzută la stres
- # 6 Boală frecventă
- # 7 Somn tulburat
- Ce poți face în privința asta?
- # 1 Utilizați exerciții de conștientizare și respirație pentru a calma corpul și mintea
- # 2 Prioritizează un somn suficient și de calitate
- # 3 Încercați să completați cu un adaptogen
- # 3 Reduceți-vă expunerea la toxinele din mediu
- # 4 Stabilește limite sănătoase
De la oboseală la poftele de mâncare, unele semne fizice de stres probabil nu ar trebui ignorate. Nutriționistă pentru DIRTEA, Clarissa Berry dezvăluie mai multe și ce poate ajuta
Glandele suprarenale sunt două glande mici situate deasupra rinichilor și unde sunt produși principalii hormoni de stres.
Aceștia sunt hormoni precum cortizolul și adrenalina care sunt produși ca răspuns la stres. Rolul lor este de a-ți pregăti corpul să lupte sau să fugă în fața unui pericol, cum ar fi un tigru sau o avalanșă, și să promoveze o acțiune fizică rapidă și eficientă.
hormoni precum cortizolul și adrenalina care sunt produși ca răspuns la stres
Eliberarea hormonilor de stres îmbunătățește fluxul de sânge către inimă, plămâni și mușchi pentru a pregăti organismul pentru efortul fizic anticipat și, făcând acest lucru, deviază energia de la sarcini vitale mai puțin iminente, cum ar fi digestia și detoxifierea.
Se numește „răspunsul la stres” și ar trebui să fie temporar: vezi un tigru, fugi de tigru. Odată ce amenințarea dispare, biologia ta este proiectată să revină la normal.
Cu toate acestea, în lumea modernă, „pericolul” perceput de corpul nostru este în general mult mai puțin tangibil decât cel al unei fiare feroce.
CITEȘTE MAI MULT: Insomnie? Prea stresat pentru a dormi? 5 sfaturi dovedite pentru a învinge stresul
Stresul vine sub mai multe forme și pare nesfârșit: e-mailuri necitite, colegi pretențioși, expunerea la toxine din mediu, intoleranțe alimentare, vreme rea, facturi la energie, probleme de sănătate și multe altele. starea de activare. .
Cu atât de mulți factori de stres care ne bombardează din toate unghiurile, este mai greu să ne întoarcem la starea de bază de „odihnă și digerare”.
Stresul cronic necontrolat determină organismul să rămână în răspunsul la stres, provocând dereglarea sistemică a hormonilor noștri, oboseala glandelor suprarenale și o cascadă de consecințe negative asupra sănătății.
Iată câteva semne fizice de stres pe care să nu le ignori…
# 1 Oboseală
Oboseală de care nu poți scăpa și dificultăți de a începe dimineața. Oboseala care nu este corectată de un somn bun poate fi un semn că suprarenalele tale se luptă, mai ales dacă știi că ai multe de făcut.
Una dintre funcțiile hormonilor noștri de stres este de a ajuta la reglarea nivelului nostru de energie în timpul zilei și de a ne pune în mișcare în fiecare dimineață.
Oboseala care nu este corectată printr-un somn bun poate fi un semn că suprarenalele tale au probleme.
Suprasolicitarea glandelor suprarenale poate duce la producerea inconsecventă a hormonilor de stres, provocând lenevire și oboseală dimineața, adesea combinate cu senzația de emoție pe timp de noapte.
# 2 Pofta de cafea
Dependența de stimulente precum cofeina. Dacă hormonii de stres sunt epuizați și vă simțiți obosit, s-ar putea să vă aflați că vă bazați foarte mult pe cofeină pentru a rămâne în alertă și pentru a vă „simți uman”.
Poate fi, de asemenea, un semn de somn slab. Cu toate acestea, calitatea somnului este influențată de sentimentele de stres și anxietate, iar somnul insuficient poate, de asemenea, să vă agraveze încărcarea stresului. Prin urmare, poate fi util să vă evaluați nivelul de stres.
CITEȘTE MAI MULTE: 6 ritualuri minte-piele pentru a sprijini femeile până la menopauză
# 3 Pofta de zahăr
De asemenea, senzația de oboseală poate duce la creșterea poftei de zahăr pe măsură ce corpul tău caută surse externe de energie.
Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați, cum ar fi pâinea, cerealele, produsele de patiserie și pastele, oferă o sursă instantanee de energie, care este urmată rapid de o criză energetică și de noi pofte de dulce.
Acest roller coaster de zahăr din sânge perpetuează o stare de stres și dereglare hormonală în organism.
corpul tău caută surse externe de energie
În loc să vă bazați pe aceste pofte, încercați să vă hrăniți corpul cu alimente întregi, proteine și grăsimi sănătoase pentru a vă menține echilibrul zahărului din sânge, hormonii sănătoși și aportul de micronutrienți.
#4 Pofta de sare
Spre deosebire de pofta de zahăr, poate doriți să luați în considerare pofta de sare. Glandele suprarenale au nevoie de multă sare (sau sodiu) pentru a funcționa, așa că pofta de sare poate fi un semn că suprarenalele tale se aprind în toți cilindrii.
Contrar credinței populare, sarea nu este dăunătoare sănătății în sine (deși contraindicată în anumite cazuri de hipertensiune arterială).
Asigurați-vă că alegeți o sare de mare de calitate sau o sare gemă de Himalaya și, de asemenea, mâncați alimente bogate în potasiu și magneziu. Aceste minerale suplimentare pot ajuta la susținerea glandelor suprarenale în perioadele de stres.
CITEȘTE MAI MULT: Adopți Veganuary? Un nutriționist dezvăluie 5 lucruri de care trebuie să iei în considerare dacă ești
# 5 Toleranță scăzută la stres
Când stresul tău este mare, un eveniment aparent mic poate părea uriaș și de netrecut. Este exemplul clasic de plâns din cauza laptelui vărsat: probabil că nu este vorba deloc de lapte, ci de seria de evenimente stresante care au dus la deversare.
Dacă simți că emoțiile tale ies la suprafață, ar putea fi un semn că ești prea stresat.
# 6 Boală frecventă
Stresul cronic poate afecta sistemul imunitar și poate contribui la îmbolnăvirea frecventă. Din păcate, acest lucru adaugă și mai mult la sarcina ta de stres și, prin urmare, poate forma un cerc vicios.
Stresul cronic poate afecta sistemul imunitar
Dacă vă îmbolnăviți des, acesta ar putea fi un semn că vă luați piciorul de pe pedală și căutați să vă reduceți nivelul de stres, precum și să vă susțineți sistemul imunitar.
# 7 Somn tulburat
Hormonii de stres cronic crescuti sau dereglați pot duce la senzația de emoție seara, dificultăți de a adormi și/sau de a adormi și calitatea somnului afectată.
Din păcate, acest lucru nu face decât să înrăutățească problema, deoarece odihna profundă este vitală pentru vindecare și eliminarea stresului. O modalitate de a vă îmbunătăți calitatea somnului este să vă gestionați nivelul de stres.
CITEȘTE MAI MULT: 7 Sfaturi practice de somn pentru care îți va mulțumi ritmul circadian
Ce poți face în privința asta?
Dacă oricare dintre aceste semne vă sună familiar, este posibil să suferiți de stres cronic și suprasolicitare a glandelor suprarenale.
În cele din urmă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să reduceți nivelul de stres pe care îl experimentați. Deși nu este întotdeauna posibil să eliminați factorii de stres – există unele lucruri pe care pur și simplu nu le putem schimba – încercați să vă concentrați asupra a ceea ce este sub controlul dumneavoastră.
Pentru a vă întreține între timp, iată câteva sfaturi pentru a reduce stresul…
# 1 Utilizați exerciții de conștientizare și respirație pentru a calma corpul și mintea
Meditația este o modalitate excelentă de a lua o pauză de la stresul vieții. Puteți încerca, de asemenea, tehnici de respirație calmante, cum ar fi prelungirea expirației pentru a dubla durata inhalării, de exemplu inhalarea în 4 numărări și expirarea în 8 numărări. Repetați câteva minute.
# 2 Prioritizează un somn suficient și de calitate
Somnul este unul dintre cei mai importanți piloni ai sănătății și cheia vindecării și regenerării. Majoritatea oamenilor au nevoie de minim 7 până la 9 ore de somn pe noapte, așa că asigurați-vă că petreceți suficient timp în pat.
Optimizați-vă calitatea somnului făcându-vă timp să vă relaxați seara, menținându-vă dormitorul rece, reducând expunerea la lumina albastră înainte de culcare, făcând mișcare zilnic, limitând consumul de alcool și limitând cofeina după-amiaza.
CITEȘTE MAI MULT: De la ciupercile Shiitake la Reishi – 5 motive pentru care ciupercile sunt magice pentru sănătatea ta
# 3 Încercați să completați cu un adaptogen
Adaptogenii sunt plante medicinale care cresc rezistența la stres. Unul dintre adaptogenii mei preferați este ciuperca Reishi, care nu numai că ajută la reducerea nivelului de stres perceput, dar poate, de asemenea, să calmeze sentimentele de anxietate, să îmbunătățească calitatea somnului și să ofere un sprijin imunitar și digestiv puternic.
Recomand pudra de extract de ciuperci Reishi DIRTEA, 39,99 GBP, adăugată zilnic la o băutură caldă sau luată sub formă de ceai.
DIRTEA, este o gamă unică de pulberi și Super Blends care valorifică puterile vindecătoare ale ciupercilor funcționale, adaptogenelor și ierburilor ayurvedice pentru a-ți îmbunătăți în mod natural starea de bine.
# 3 Reduceți-vă expunerea la toxinele din mediu
Povara toxică contribuie la încărcarea generală de stres. Vă puteți reduce încărcătura toxică, de exemplu, obținând un filtru de apă, cumpărând alimente organice, produse de îngrijire și curățare și evitând contactul plasticului cu alimentele.
reduceți aportul de alimente inflamatorii, procesate și zahăr rafinat
Mâncați o dietă bogată în alimente integrale bogate în nutrienți și reduceți aportul de alimente procesate inflamatorii și zahăr rafinat.
Pe de o parte, vă poate reduce sarcina de stres prin eliminarea toxinelor potențial dăunătoare din dieta dumneavoastră. Pe de altă parte, optimizează suportul nutrițional al corpului și suprarenalelor, pentru a le ajuta să facă față mai bine sarcinii tale de stres și să faciliteze procesul de vindecare.
# 4 Stabilește limite sănătoase
Luați în considerare stabilirea unor limite mai sănătoase în jurul muncii și relațiilor dificile. A învăța să spui „nu” în loc să-ți asumi în mod constant mai multe responsabilități profesionale sau emoționale este o modalitate importantă de a te proteja și de a reduce stresul.
De asemenea, asigurați-vă că aveți o rețea socială de susținere. Relațiile voastre pot fi o sursă de stres sau de ușurare – alegerea cu atenție cu cine vă petreceți timpul și energia vă poate ajuta să definiți acest lucru.
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu