Este bine pentru bebelușul tău, dar nu toate mamele consideră că alăptarea este naturală. Iată ce trebuie să faceți dacă încercați să alăptați, dar nu reușiți, spune profesorul Amy Brown, cercetător de renume mondial și expert în hrănirea sugarilor.
Argumentele pentru alăptare sunt incredibil de pozitive; protejează împotriva unei game de boli și reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, cancer și diabet.
Alăptarea te scutește, de asemenea, de a fi nevoită să cumperi lapte praf și, odată ce ai înțeles, alăptarea poate fi plină de satisfacții și mult mai rapidă și mai ușoară decât a trebui să pregătiți biberoanele.
Cercetările publicate recent au descoperit chiar o potențială legătură între perioada de timp în care o mamă alăptează și scorurile GCSE ale unui copil, dar acest subiect necesită multă nuanță.
Alăptarea a ajuns, de asemenea, pe titluri în urmă cu câțiva ani, când alergătoarea de ultramaraton Sophie Power, în vârstă de 36 de ani, a fost fotografiată în timp ce alăptează fiul ei de trei luni. la mijlocul cursei și fotografia a devenit virală.
În timp ce unii detractori s-au întrebat dacă Power ar fi trebuit să candideze, răspunsul pe rețelele de socializare a fost în mare parte pozitiv; De fapt, puterii nu avea voie să-și amâne locul, așa că alegerea a fost să alerge sau să piardă ocazia.
Și de ce n-ar fi? Este greu de imaginat o reclamă mai bună pentru alăptare. Power, care tocmai alergase 50 de mile, arăta calm, mai ales în comparație cu alergătorul care stătea pe spate lângă ea.
Indiferent dacă ești sau nu alergător, nu există nicio îndoială că alăptarea este bună pentru tine și copilul tău. Și așa cum am văzut în aceste fotografii, alăptarea nu trebuie să fie dăunătoare vieții sau formei tale.
Alăptarea protejează împotriva unei game de boli și reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, cancer și diabet.
Dar asta nu înseamnă că este întotdeauna ușor. Aceste primele săptămâni pot fi foarte dificile și este normal să ai tot felul de griji. Primește suficient lapte? O iau bine, nu? Este acceptabil să mănânci în public?
Un sondaj NHS privind hrănirea sugarilor a constatat că 80% dintre femeile care încetează să alăpteze în primele șase săptămâni nu sunt pregătite să facă acest lucru – și majoritatea opresc din motive care ar fi putut fi evitate cu sprijinul și informațiile potrivite. Studiul a mai constatat că în Marea Britanie, doar jumătate dintre femei alăptează după șase săptămâni, comparativ cu 90% în Scandinavia.
Cunoașterea înseamnă putere, așa că iată câteva dintre cele mai mari preocupări legate de alăptare și ce poți face cu ele. de la cercetător de renume mondial și expert în nutriția sugarilor și autoarea unei noi cărți, profesorul Amy Brown, cercetător de renume mondial și expert în nutriția sugarilor.
1. O să doară
Este obișnuit să vă faceți griji că alăptarea va fi dureroasă, dar cu sfatul și sprijinul potrivit, acest lucru nu ar trebui să fie cazul. Uneori poate dura puțin timp pentru a te obișnui cu senzația, dar orice durere care durează mai mult de câteva secunde este mai degrabă chinuitoare decât inconfortabilă sau dăunătoare mamelonului tău și trebuie abordată. Dar vestea bună este că există mulți profesioniști calificați care vă pot ajuta.
Cheia pentru o hrănire confortabilă este un zăvor bun. Mulți oameni își imaginează un bebeluș care pur și simplu suge mamelonul ca un pai, dar când se prinde bine, ia o mușcătură mare de mamelon și pielea întunecată din jur (areola) și trage mamelonul înapoi în gură.
Poate fi dificil să o faci corect la început, dar este foarte important să perseverezi pentru că dacă zăvorul nu este corect, bebelușul îți poate deteriora mamelonul și nu primește suficient lapte. Câteva mici ajustări ale unghiului sau ale modului în care îți ții copilul ar putea salva sfarcurile. Cereți-vă moașei să vă verifice zăvorul de câte ori doriți. Consultați acest ghid La Leche League pentru mai multe informații.
Dacă bebelușul tău are în continuare dificultăți și nu pare să fie capabil să muște sânul adânc, discută cu furnizorul de asistență medicală despre a-l evalua pentru o cravată de limbă. Limba unor bebeluși este prea strânsă în gură, ceea ce înseamnă că au dificultăți de a se prinde. Infecțiile precum afte sau mastită pot provoca, de asemenea, durere. Dacă observați mâncărime sau durere în mameloane sau adânc în sâni sau în zonele calde, roșii, contactați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. Toate aceste lucruri sunt reparabile și nu înseamnă neapărat sfârșitul alăptării.
AFLĂ MAI MULTE:
2. „Nu voi putea produce suficient lapte”
Poate ați auzit povești că multe femei nu produc suficient lapte. Cu toate acestea, cu cunoștințele și sprijinul potrivit, majoritatea femeilor ar trebui să producă suficient lapte pentru copilul lor. Secretul este să-ți hrănești copilul în mod receptiv. Aceasta înseamnă să-i hrănești oricând doresc, ziua și noaptea. Bebelușii alăptează adesea cel puțin la fiecare 2 până la 3 ore, adesea mai mult. Uneori au hrăniri scurte, alteori mai lungi – la fel ca, ca adulți, nu mâncăm și bem la un program stabilit.
Corpul dumneavoastră vă ajustează producția de lapte la cantitatea de lapte pe care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră o exprimați. Când vă hrăniți copilul, corpul dumneavoastră înlocuiește acest lapte. Dacă hrăniți des, produceți mai mult lapte, dar dacă încercați să hrăniți mai rar sau să hrăniți cu biberonul, corpul dumneavoastră crede că are nevoie de mai puțin lapte și, prin urmare, produce mai puțin. Copilul tău este cel mai bun judecător dacă îi este foame, nu ceasul. Ignorați pe oricine sugerează că copilul dumneavoastră este supraalimentat sau că ar trebui să se hrănească cu o rutină.
dacă hrăniți des, produceți mai mult lapte, dar dacă încercați să hrăniți mai rar sau să hrăniți cu biberonul, organismul crede că este nevoie de mai puțin lapte, deci produce mai puțin.
Puteți verifica dacă bebelușul dumneavoastră primește suficient lapte gândindu-vă la ce intră și la ce iese. Bebelusul tau alapteaza de cel putin 8 pana la 12 ori in 24 de ore? Îi auzi înghițind? Dacă au peste o săptămână, au cel puțin 6 scutece umede și 2 scutece murdare pe zi? (bebelușii mai mari de 6 săptămâni pot avea scutece murdare mai rar). Arată alert și hidratați? Pentru mai multe semne, consultați site-ul Baby Friendly.
Anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul sau tulburările tiroidiene, vă impun acest lucru ar putea nu produce suficient lapte. Uneori, femeile nu au suficient țesut glandular în sâni (numit hipoplazie) și astfel pot produce mai puțin lapte. Dacă suferi de acest fenomen, probabil ai observat că sânii tăi nu s-au schimbat prea mult în timpul sarcinii și că pot fi lungi, subțiri și larg distanțați. Cu toate acestea, a nu produce suficient lapte nu înseamnă neapărat încetarea alăptării: poți încă alăpta cu lapte praf dacă este necesar. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cele mai bune modalități de a produce cât mai mult lapte posibil.
3. „Trebuie să iau medicamente”
Este firesc să fii îngrijorat de a lua medicamente în timpul alăptării, dar vestea bună este că, în multe cazuri, medicamentele, sau o alternativă, vor face treaba. Pentru multe medicamente, doar o cantitate mică (sau uneori nici una) va trece în lapte, ceea ce nu este dăunător pentru bebeluș. Există excepții, inclusiv litiul, anumite medicamente pentru artrită și chimioterapia. Dar discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile dvs.
Dacă vi s-a prescris un medicament și nu sunteți sigur de siguranța acestuia, sau vi s-a spus că nu puteți alăpta și îl luați, puteți contacta serviciul Medicamente în lapte matern al Rețelei de Alăptare. Conduși de un farmacist cu mulți ani de experiență în sprijinul pentru alăptare, ei vă pot oferi informații actualizate despre diferite medicamente.
4. „Copilul meu va fi mai puțin liniștit”
Mulți oameni vă pot spune că formula va ajuta copilul să se stabilească mai ușor, dar nu este adevărat. Este normal ca bebelușii să aibă multe nevoi. Când erau încă în tine, aveau o aprovizionare constantă cu hrană, căldură și confort – nașterea poate fi un șoc! Bebelușii sunt vulnerabili și sunt programați să vrea să fie ținuți în brațe și să rămână aproape de tine.
Plânsul este singurul lor mod de a comunica. Au burtici mici, așa că trebuie să se hrănească frecvent și cicluri de somn mai scurte, așa că trezește-te des. Dacă se trezesc noaptea, au adesea nevoie de ajutor pentru a adormi din nou. Mulți adulți se trezesc în timpul nopții, dar pot merge la culcare sau pot lua o băutură.
Aceste lucruri sunt pur și simplu o modalitate prin care bebelușul dvs. se simte în siguranță și își satisface nevoile, mai degrabă decât ceva de reparat. Dar de multe ori nu suntem pregătiți pentru asta. Este posibil ca primul nostru copil să fi fost primul copil cu care am petrecut mult timp sau chiar l-am ținut. Reclamele ne spun că bebelușii sunt creaturi zâmbitoare, fericite. Nimeni nu ne spune de câtă nutriție au nevoie bebelușii. Așa că de multe ori ne facem griji că ceva nu este în regulă sau trebuie remediat.
Unii oameni ți-ar putea spune că formula va rezolva toate acestea pentru tine. Acesta nu va fi cazul. Nu există niciun motiv pentru care un biberon de formulă ar trebui să schimbe comportamentul normal al bebelușului. Bebelușul tău te vrea doar pe tine, indiferent de modul în care este hrănit. Totuși, acest lucru poate fi foarte dificil, așa că asigură-te că toți cei din jurul tău te ajută având grijă de tine. La urma urmei, tocmai ai crescut un om cu totul nou și acum îl ții în viață cu sânii tăi – meriți asta!
5. „Nu voi putea mânca în public”
Poate fi deranjant primele câteva ori când alăptați un copil în public, stând pe un scaun necunoscut și gândindu-vă în tăcere: „Mi-am scos sânul în public”. Dar primul lucru de reținut este că legea vă protejează să vă alăptați copilul oriunde și oricând doriți. Nimeni nu vă poate cere să vă opriți, să vă mutați în altă parte sau să plecați.
Dacă ești îngrijorat, poți exersa în fața unei oglinzi: drapează strategic o cârpă de muselină sau întoarce fața de la ceilalți – dar fă asta doar dacă te ajută să te simți mai confortabil, nu pentru altcineva. Aducerea unui prieten sau partener de primele ori te poate ajuta, de asemenea, să te simți sprijinit.
Dar odată ce pui copilul la sân și vei ridica privirea, probabil vei descoperi că nimeni nu a observat. Deși s-ar putea să auzim povești în care femeile au fost hărțuite sau au cerut să alăpteze în toaletă, mii de femei își alăptează bebelușii în fiecare zi fără probleme. S-ar putea chiar să descoperi, ca mine, că oamenii vin să-ți vorbească, sau chiar să mângâie capul bebelușului tău, fără ca tu să-ți dai seama că se hrănesc!
6. „Partenerul meu nu vrea să se lege cu copilul”
Acesta este atât de comun de auzit, dar nu trebuie să fie absolut adevărat. Există multe modalități de a lega un copil; faceți-le o baie, îmbrățișați-le într-o praștie sau scoateți-i la o plimbare între alăptari. Partenerul tău ar putea sta cu tine, astfel încât să fii toți ghemuiți împreună. Și când sunt puțin mai mari (cel mai bine este să așteptați în jur de 6 săptămâni pentru a vă sorta provizia), dacă sunteți amândoi fericiți, puteți exprima niște mâncare pentru a le oferi. Unele cupluri aleg să se hrănească înainte de culcare, astfel încât să puteți începe să dormiți.
De asemenea, este important să ne amintim că, deși este posibil să avem o imagine idilică de a oferi unui copil biberon, nu se întâmplă întotdeauna așa. Unii bebeluși refuză biberonul. Și apoi este sterilizarea, prepararea și cumpărarea formulei. S-ar putea să existe modalități mai relaxante de a lega!
7. „Dieta mea nu este suficient de sănătoasă”
Este important să mănânci sănătos, dar este în principal pentru a te asigura că te simți cât mai puternic posibil. Corpul uman este inteligent și va acorda prioritate să se asigure că bebelușul tău primește suficient lapte, dar dacă dieta ta nu este grozavă, tu ești cel care s-ar putea să se simtă ca o prostie. Dar nu trebuie să-ți faci griji pentru laptele tău: ceea ce mănânci nu afectează cu adevărat nutrienții acestuia. Concentrați-vă pe consumul de alimente potrivite care vă hrănesc și vă ajută să vă reparați corpul după naștere – dar nu este nevoie să fiți cu adevărat stricti. Tortul cu siguranță își are locul.
Sper că acum te simți mai încrezător în ceea ce privește alăptarea copilului tău. Dacă aveți întrebări suplimentare, puteți contacta Linia Națională de Asistență pentru Alăptare, deschisă între orele 9:30 – 21:30, 365 de zile pe an (0300 100 0212). La apeluri răspund experții instruiți care și-au alăptat proprii copii. Pentru asistență suplimentară și chipuri prietenoase, întrebați furnizorul dvs. de asistență medicală pentru detalii despre grupul local de sprijin al colegilor care alăptează. Mamele care alăptează și personalul de sprijin instruit vă pot ajuta să vă răspundă la întrebări sau pur și simplu să simpatizeze cu epuizarea voastră comună, adesea din cauza prăjiturii.
Cartea pentru alăptarea pozitivă: tot ce ai nevoie pentru a-ți hrăni copilul cu încredere de Amy Brown este publicat de Pinter & Martin 14,99 GBP
Profesorul Amy Brown are sediul la Departamentul de Sănătate Publică, Politică și Științe Sociale de la Universitatea Swansea din Marea Britanie, unde conduce Masterul în Sănătatea Publică a Copilului.
Cu o experiență în psihologie, ea a devenit mai întâi interesată de numeroasele obstacole cu care se confruntă femeile atunci când alăptează după ce au născut primul lor copil.
Trei bebeluși și un doctorat mai târziu, ea a petrecut ultimii doisprezece ani explorând barierele psihologice, culturale și societale din calea alăptării, cu accent pe modul în care putem sprijini mai bine femeile să alăpteze și, în cele din urmă, prin urmare, să creștem ratele de alăptare.
Află mai multe: nursinguncovered.co.uk Urmărește profesorul Brown pe Twitter: @Prof_AmyBrown
0 cometariu