- # 1 Regândește-ți obiectivele profesionale
- # 2 Urlă trecutul
- # 3 Aruncă-ți pălăria în ring
- # 4 Solicitați feedback solid pentru a genera o creștere reală
- # 5 Învățați Repetați Învățați
- # 6 Postează
- # 7 Fiți prezent în tot ceea ce faceți
- # 8 Faceți conexiuni noi
- # 9 Îmbunătățiți-vă lista de lucruri de făcut
- # 10 Construiește-ți marca personală
Ce mentalitate ar trebui să adoptați pentru a avansa în carieră? Renumitul expert în rezistență mentală și antrenor de elită Dr. Maurice Duffy explică 10 moduri de a vă îmbunătăți mentalitatea profesională.
Astăzi, majoritatea oamenilor recunosc că a face lucrurile mai bine și mai rapid este baza unui avantaj competitiv durabil în afaceri.
Dar când vine vorba de cariera ta, întrebarea este întotdeauna pe ce să te concentrezi? Ce cai să însoțesc? Ce te face să fii o propunere câștigătoare? Care sunt lucrurile care țin înapoi?
În coaching-ul pe care îl fac cu lideri de afaceri serioși și vedete internaționale ale sportului, succesul, în cuvintele foarte celebrului antrenor Yogi Berra, „este 90% mental, iar cealaltă jumătate este fizic”.
Ei bine, lasă-mă să-ți dau un glonț de argint pentru succesul tău în carieră.
Mentalitatea este totul și dacă nu adopti în mod conștient o mentalitate, alta este adoptată inconștient pentru tine. Un alt mod de a-l privi este unde se duce gândirea ta, unde se duce energia ta și unde se duce succesul sau eșecul tău.
Adaptându-te la o mentalitate deschisă în cariera ta, vei întări această mentalitate și va deveni a doua natură.
Fie că este vorba de succes în carieră, de începerea propriei afaceri sau de ambiția de a deveni o vedetă a sportului, a avea mentalitatea potrivită poate face toată diferența între succes și eșec.
O mentalitate fixă presupune că inteligența, caracterul și capacitatea noastră creativă sunt statice. Practic, ți se dă o mână de ajutor în viață și acum trebuie să o accepți. A crede că calitățile tale sunt puse în piatră creează dorința de a te dovedi din nou și din nou. O mentalitate fixă poate duce la stagnarea carierei.
Pe de altă parte, o mentalitate de creștere se bazează pe ideea că calitățile tale de bază sunt lucruri pe care le poți cultiva prin eforturile tale. Pe bună dreptate presupune că toată lumea se poate schimba și crește prin experiență și practică. O mentalitate de creștere vede eșecul nu ca pe opusul succesului, ci ca pe o parte a succesului.
Adaptându-te la o mentalitate deschisă în cariera ta, vei întări această mentalitate și va deveni a doua natură. Te vei simți inspirat și îi vei inspira pe alții. De asemenea, vă poate ajuta să priviți partea pozitivă a fiecărei situații, vă poate ajuta să vă adaptați și să vă încurajeze să reușiți în carieră.
CITEȘTE MAI MULT: Mindalitate de creștere sau mentalitate fixă: care duce la succes?
Iată câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți mentalitatea în carieră…
# 1 Regândește-ți obiectivele profesionale
A avea de realizat obiective profesionale te poate ajuta cu adevărat să-ți avansezi în carieră. Dacă viața este plictisitoare și nu te trezești în fiecare dimineață cu o dorință arzătoare de a face lucruri, nu ai obiective suficient de ambițioase.
Problema de a nu avea un obiectiv suficient de mare este că îți poți petrece viața alergând pe teren și nu înregistrează niciodată, iar 2023 este doar o repetare a anului 2022.
# 2 Urlă trecutul
Încetează să rumiți în mintea ta despre ceea ce s-a întâmplat. Este gata! Trecutul este un loc de referință, nu reședință. Învață și mergi înainte. Nu mai aștepta scuze care nu vor veni niciodată. Nu mai reda „ce-ar fi dacă” din creierul tău.
# 3 Aruncă-ți pălăria în ring
Vrei o promovare? Spune așa. Și apoi fă munca de pregătire. Asumă-ți riscul pentru a reuși. Singura limită cu care te confrunți este aceea a gândirii tale.
CITEȘTE MAI MULT: „Nu-mi spune să mă înveselesc” – 10 pași către o mentalitate pozitivă pentru sănătatea ta mintală
# 4 Solicitați feedback solid pentru a genera o creștere reală
Urmăriți performanța dvs. Cererea de feedback poate fi extrem de utilă pentru creșterea personală și duce la oportunități de învățare.
Doar asigurați-vă că sunteți pregătit să auzi critici; dacă devii combativ sau defensiv, oamenii s-ar putea să nu fie la fel de dispuși să-ți ofere feedback în viitor.
# 5 Învățați Repetați Învățați
Trebuie să dezînveți pentru a învăța. Nu fi doar curios. Angajați-vă să învățați și fiți dispus să vă adaptați comportamentele.
# 6 Postează
Scrie cele două obiective ale tale pentru ziua pe oglinda din baie și păstrează-le scurte. Acesta va fi obiectivul meu de învățare astăzi. Acesta va fi scopul meu de dezînvățare azi.
CITEȘTE MAI MULT: Ce este o mentalitate pozitivă și de ce este bună pentru sănătatea noastră?
# 7 Fiți prezent în tot ceea ce faceți
Spune-i creierului tău critic și maimuței care vorbește din creier să tacă și dacă ești într-o cameră, fii într-o cameră. Acest lucru vă va ajuta serios să vă concentrați pe abilitățile de învățare și implicare și să vă îmbunătățiți relațiile.
# 8 Faceți conexiuni noi
Ieși și implică-te. Oamenii se gândesc la crearea de rețele ca la găsirea de oameni care îi pot ajuta. Nu, primim prin dăruire. Rețeaua este
# 9 Îmbunătățiți-vă lista de lucruri de făcut
Nu mai scrieți cele 100 de lucruri pe care trebuie să le faceți. Notează cele mai importante zece elemente, apoi prioritizează cele trei elemente cele mai importante care vor avea un impact.
Fă-le acum. Fă acestea mai întâi. Asigurați-vă că ne împinge și oferă oportunități de învățare.
# 10 Construiește-ți marca personală
Brandul tău personal este o reflectare a ta, a experienței tale și a cunoștințelor pe care le deții. Dacă nu ai un brand, este timpul să începi să construiești unul.
Vă place acest articol? Abonează-te la buletinul nostru informativ pentru a primi mai multe articole ca acesta direct în căsuța ta de e-mail.
0 cometariu